The ski-orienteering has also gone well the two last seasons, with relay medals and individual top-6 places from World and Europeean Champs. But this winter I have desided to compeete less in ski-o, and not aim for the World Champs in Finland in March.
I will therefore use the winter to fully prepare for the next o-season, which starts with PWT in Italy in March, World Cup near London in April/May, World Champs in Japan in August, World Cup in Italy in October, and hopefully ends with PWT in Asia in October/November.
I'm pleased to see that there are som many outside Norway that are visiting my site, and will in the future try to inform also in English about my way throgh the 2005-season. At last I want to wish all orienteerers from all over the World a Happy New Year, and look forward to meet you at competitions in 2005.
Maps from ski-o, spring, summer, autumn and some trainings in 2004
Pictures from international o-events 2004:
Ski-o WOC in Åsarna 10. - 15. February 2004
Park World Tour in Puglia in South-Italy 7. - 15. March 2004
Park World Tour in Czech and Slovakia 7. - 10. May 2004
Student WOC in Pilsen in Czech 22. - 27. June 2004
EOC Roskilde in Danmark 8. - 18. July 2004
WOC in Västerås in Sweden 11. - 19. September 2004
World Cup in Dresden in Germany 17. - 24. October 2004
WOC-2005 training-camp in Japan 4. - 15. November 2004
Park World Tour in China 15. - 23. November 2004
Søndag ble samlingen avsluttet med en mellomdistanse med innlag Micro-o ved Halden. Jeg valgte en litt annen taktikk enn da det var Micro-o i Trondheim, og hoppet over flere poster med vilje i håp om å spare tid totalt sett. Det ble ikke så vellykket, da jeg var unøyaktig og dermed fikk flere feilstemplinge, noe som medførte mange strafferunder. Det beste hadde nok vært å hoppe over alle de fire første postene, og ta de tre siste - noe jeg tror ingen gjorde. Evt det mest naturlige; å løpe sikkert å raskt rett i alle postene. Det er altså flere taktikker som kan føre frem, men uansett er det ikke de 5 min med micro-o som avgjør mest på mellomdistansen. Mine bilder fra samlingen.
Mens jeg var borte har det kommet endel snø i Trondheim, og det er igjen nydelig skiføre i marka. I går rakk jeg ikke mer enn de to faste Wing-treningene som er hver mandag, men i formiddag fikk jeg en flott ski-tur med Stig Alvestad og Erik Helgemo. Jeg ser frem til mange lange skiturer, mye annen bra trening og godt med hvile nå som det er juleferie:-)
Det blir ikke lange hvilen hjemme, fordi alt i morgen tidlig reiser jeg på landslagssamling. Vi skal bo ved Strömstad, og det skal bli fint med noen økter i nytt terreng før samlingen avsluttes med Micro-o i Halden på søndag.
Det har fra enkelte vært endel kritikk av Micro-o, spesielt at det skal brukes på mellomdistansen på NOM alt neste vår, og de har ment at det vil ødelegge den distansen. Jeg hadde ikke prøvd det før i dag, men var i utgangspunktet positiv, og gledet meg til å få testet det. Vi løp først en vanlig o-løype på 4 km, så 0,8 km micro-o, før vi avsluttet med 1 km vanlig orientering. Micro-orienteringen var morsom, og du måtte virkelig lese kartet nøyaktig for å gå rett i de riktige postene. Jeg synes det var forholdsvis greit, og slapp unna uten strafferunder. Hvis kartet hadde vært mer detaljert rundt postene kunne det nok blitt enda mer tricky, men det var likevel mange som fikk opptil flere strafferunder i dag. Dette ga absolutt mersmak, og med innlagt Micro-o er det mellomdistansen som frister mest på NOM til våren.
Info om Micro-o på NOFs nettside.
Men jeg har trent brukbart på rulleski i høst og kommer til å gå mye på ski i vinter, så jeg tror jeg skal være bra forberedt og gleder meg til de løpene jeg skal gå.
Den internasjonale ski-o-sesongen startet i helgen med prøve-VM i finske Levi. Både russerene og finnene viste god bredde i toppen, og også svenskene hevdet seg bra. For de nasjonene er det hard kamp om å komme på laget til bl.a. NOM som går helgen etter nyttår, og det er derfor vikitg å vise form allerede nå. De norske løperene som deltok var heller ikke langt bak, og jeg regner med de kommer til å være enda bedre når de viktige løpene starter. Best var Stine Hjermstad Kirkevik med 3. plass på sprinten, og det er gledelig å registrere at hun alt er tilbake i bra slag etter et lengre skadeavbrekk i høst. Resultater fra prøve-VM i ski-o
Bilder fra hele VM-samlingen i Japan er nå også på nett, i motsetning til at det hittil kun har vært fra de første dagene pga at jeg ikke har hatt tilgang til noe rask nettforbindelse de siste ukene. Kartene fra PWT er også på nett, mens bilder fra Kina kommer snart. Trykk på de små bildene av kartet ved siden av det jeg har skrevet fra hvert løp, eller gå til den egne siden med alle O-kart fra konkurranser høsten 2004.
Avisartikler fra PWT og noen saker om andre av mine klubbkamerater fra jeg var bortreist:
Wing mot resten av verden . . ., Adressa 22. november 2004
Mats slo til i Shanghai, Halden Arbeiderblad 22. november 2004
- Råtøff løping, Mathias!, Adressa 9. november 2004
Lars har ambisjoner, Adressa 9. november 2004
Jeg skulle gjerne ha lagt ut kart og bilder fra løpene, men det har vært ingen eller velidg treig nettforbindelse der vi har vært, så det får vente til jeg kommer hjem onsdag. Nå venter et par dager med shopping og avslapping i Shanghai, før vi flyr hjemover tirsdag kveld.
Neste løp er i Suzhou lørdag, før det avluttes i Shanghai søndag. Näsman har nå i praksis avgjort kampen om sammenlagtseieren, men det blir en tett kamp om de andre plassene på pallen. Det blir forhåpentligvis også tid til litt sightseeing og shopping de neste dagene.
2. plasser til Hausken og Kvaal Østerbø i Kina, Adressa 18. november 2004
VM-samlingen i Japan var bra. Vi fikk trent mye i dag kupperte terrenget, og jeg beholdt overskudd gjennom hele samlingen og følte jeg fikk bra tak på det mot slutten. Vi norske dominerte treningsløpene som ble holdt blant alle nasjonene som var der, så det lover bra for neste års VM. Jeg skal skrive litt mer fra samlingen hvis jeg får tid, men bilder fra hele oppholdet er alt på nett.
Mine bilder fra Japan
Jeg løp et bra løp, og var i mål 17 sek bak Näsman. På 10. post ledet jeg, men til 11. post tapte jeg 15 sek til Näsman pga dårlig trase gjennom grøntfeltet, og til 12. post tapte jeg 10 sek pga at jeg fulgte feil fremspring ut mot posten. Jeg hadde så en sterk avslutning, og var totalt best eller nest best på 10 av 18 strekk. Så løpsfarten var bra, selv om det føltes veldig tungt på slutten. Men det gjorde det nok for de fleste etter den lange flyreisen og en kuppet løype i det varme været. Det står mer fra løpet på
PWT.org
Resultater:
Herrer og
Damer
I morgen er det klart for et langdistanse World Ranking Event. 10,6 km på 80 min står på programmet for herrene. Jeg er litt usikker på hvor fort jeg skal løpe pga av at jeg tråkket over etter løpet i dag, og at jeg vil ha overskudd til neste ukes samling. Etter løpet flytter vi inn på nytt hotell "lang uti skogen" der kartene er, og det er derfor lite trolig det kommer oppdateringer på nett den kommende uken.
I dag har vi løp en tur i byen, og var bl.a. innom et sprint-kart i en park. Beine var brukbar da vi løp, men jeg ble sliten da vi gikk rundt og så oss om etterpå. Været er fint, og temeraturen ver oppe i 20 grader. Vi bor bra midt i Nagoya, men det skal vist bli dårligere standard på samlingen neste uke. Den lokale maten er litt uvant, men fullt spiselig. Positivt overaskende er det at det er trådløst internett på rommet, om enn noe usabilt. I morgen er det klart for PWT. Det er veldig bra startfelt, og jeg tror det blir en fin løype. Det gamle kartet over løpsterrenger ligger her.
Japan ligger 8 t foran norsk tid, så nå må jeg legge meg.
PWT.org og
PWT Nagoya website
Uken etter samlingen er det PWT avslutning i Kina, med løp i Nanjing 17. nov, Suzhou 20. nov og Shanghai 21. nov. Jeg har aldri vært i Kina før, og ser virkelig frem til dette. Jeg tror det blir en opplevelse for livet å reise rundt i Kina, og det blir vel så mye en ferie som utfordrende sprint-løp. De fleste herrene som ligger i toppen sammenlagt i PWT er med, så det blir høyt nivå på startfeltet. Jeg ligger nå som nr. 10, men håper på rykke oppover i sammendraget ved å fortsette den gode sprint-trenden min fra i sommer og høst. Etter PWT-løpene blir noen av oss igjen i Shanghai et par dager, før jeg etter tre uker på farten kommer hjem 24. nov.
Du finner WC-kartene under med de andre kartene fra i høst, dvs NM ved Kongsvinger, VM-testløp i sprint på Oppdal, VM i Västerås og NM-sprint og natt på Ås. Trykk på "Kart" i menyen til venstre for å finne andre kart fra de siste årene.
O-kart fra konkurranser høsten 2004
Tidligere denne uken ble NOFs landslagsgrupper for 2005 uttatt, og sammen med Line Hagman er jeg ny på Elite-gruppa. De som ikke skal trappe ned satsing fortsetter på gruppa, med unntak av Bernt Bjørsngaard som ønsker å satse mot VM utenfor landslaget. I helgen fikk vi også møte den nye landslagstreneren Jarle Ausland, og høre hans tanker for neste sesong. Jarle er positiv og engasjert, og jeg tror han vil gjøre en meget god jobb. Jeg ser derfor frem til en spennende sesong på E-gruppa.
Fæ'vennen skriver om at Jarle Ausland er blitt ny landslagstrener.
NOFs landslags-grupper for 2005
Mine bilder fra Høstmøtet
Sammenlagt i World Cupen i stafett ble vi nr. 2. Vi fikk like mange poeng som Sverige, men kom bak de pga dårligere resultat i finalen.
Mine bilder fra WC-løpene og banketten.
Holger Hott Joahnasen vant som sagt World Cupen sammenlagt. Jeg ble nr. 3, på like mange poeng som Khramov, men han slo meg på best plassering i dag. Det er små marginer, men jeg er selvfølgelig kjempefornøyd med plasseringen. Har ikke drømt om at det skulle gå så bra før de aller siste dagene. I damelasssen vant Simone Niggli-Luder vuverent både i dag og sammenlagt. Hanne Staff var syk og løp dessverre ikke i dag. Dermed rykket Anne Margrethe Hausken forbi henne og opp på 6. plass, etter nok et godt løp som i dag ga 4. plass.
I morgen er det WC-finale i stafett. Norge ligger på delt 1.plass med Finland etter at de vant EM og vi VM. Etapperekkefølgen på laget vårt er Anders Nordberg, Holger og jeg. Jeg skal altså løpe siste etappe, noe jeg ser frem til:) Damelaget vårt er litt usikkert pga Hannes sykdom, men rekkefølgen er i utgangspunktet Marianne Andersen, Hanne og Hausken.
Holger Hott Joahnasen var beste norske i dag på 6.plass. Siden Emil Wingstedt ikke løp pga sykdom og Thierry Gueorgiou er skadet rykket han dermed opp i tet i World Cup-sammendraget. Jeg følger på 2. plass, kun 5 poeng bak. Både Andrey Khramov, Niclas Jonasson, Jarkko Huovila og Emil Wingstedt er like bak meg, så det blir en veldig spennende og avgjørende langdistanse på lørdag.
Emma Engstrand rykket med dagens seier opp til 2. plass i sammendraget, men er et godt stykke bak Simone Niggli-Luder. Anne Margrethe Hausken var igjen beste norsek dame, denne gang på 6. plass, og er nå nr 7 i WC. Hanne Staff hadde dessverre en svært dårlig dag i skogen, og fallt ned til 5.plass i WC.
En av de som røk ut var Mats Haldin, og da Thierry Gueorgiou ikke startet pga skade er det nå to konnkurenter mindre om total-seieren i World Cupen. Det blir derfor viktig å nullstille seg foran finalen, og løpe offensivt men sikkert der. Startliste for mellom-finale torsdag
Etter å ha vært litt uheldig med sekundene tildligere i år, var det veldig deilig å få en seier igjen. Seieren førte meg også opp til 3. plass i WC-sammendraget, så det blir ekstra spennende på de siste løpene. Jeg føler meg i god form, og etter selvtilliten jeg fikk i dag håper jeg at de løpene også kan gå veldig bra.
Kvalifisering:
Resultater,
strekktider,
kart med mine veivalg og
bilder
Finale:
Resultater,
strekktider,
kart med mine veivalg og
bilder
Arrangørens side med bl.a.resultater
WC-totalt hos IOF
Følg World Cupen også på staff-valstad
19. okt: Sprint, kval + finale
20. okt: Mellom, kval
21. okt: Mellom, finale
23. okt: Lang
24. okt: Stafett
I sammendraget teller de 3 beste løpene fra EM og VM, pluss de 3 løpene i Tyskland. Den siste runden blir dermed viktig for sammendraget, i og med alle løpene der teller. Thierry Gueorgiou og Emil Wingstedt har fått en liten luke i herreklassen. Mens det er ganske tett fra Holger H J på 3. plass og ned til meg på 10. plass. Det arrangeres også WC i stafett, og etter gullet i VM ligger Norge på delt førsteplass med Finland.
Arrangørens side med bl.a.resultater
WC-totalt
Det norske uttaket på O-Nett
Trykk på "Kart" i menyen til venstre for å finne alle kart fra de siste årene.
O-kart fra konkurranser høsten 2004
Uken etter samlingen er det PWT avslutning i Kina, med tre løp i området mellom Nanjing og Shanghai.
Uttaket til VM-samlingen på O-nett
Nattløpet begynnte greit, men så mistet jeg helt kontrollen til 5. post og tapte hele 12 minutter. Løpet var ødelagt, men jeg tok meg sammen og løp bra til passeringen etter en liten time, der jeg var 14 minutter bak. Men på sisterunden ble jeg sløv og unøyaktig og fikk flere bommer. Endte som nr 33, 20 min bak den gledelige vinneren Jonn Are Myhren.
Resultater,
strekktider og
kart
Ett sekund fra NM-gull, Adressa 27. september 2004
Nattløpet går fra Nordby, også det like ved Ås. Jeg starter først kl 23.15, og er derfor ikke i mål før over midtnatt. Jeg har bare hatt en nattøkt i høst, og det var NTNUIs Armfeldnatta i går kveld. Der ble det endel bomming, noe jeg håper å luke bort til NM. Jeg har følt meg sliten etter VM, men løpingen gikk bra i går. Så jeg tror det er mest en mental utladning, og det blir derfor spennende å som jeg klarer å skjerpe meg til helgen.
NM-sprint og natt sin hjemmeside
I sammendraget teller de 3 beste løpene fra EM og VM, pluss de 3 løpene i Tyskland. Den siste runden blir dermed viktig for sammendraget, i og med alle løpene der teller. Det var ikke helt overaskende at jeg ble uttatt, da vi bare er tre norske herrer som har tre tellende løp. Thierry Gueorgiou og Simone Niggli-Luder leder totalt. Det arrangeres også WC i stafett, og etter gullet i VM ligger Norge på delt førsteplass med Finland.
WC-totalt før finalen
Det norske uttaket på O-Nett
Skal prøve å skrive litt mer fra VM hvis jeg får tid, men det har gått litt i ett etter at jeg kom hjem til hverdagen.
Bilder fra VM
På
WOC 2004 online
finnes bl.a. resultater, bilder og kart med veivalg.
Jeg vil fortsatt anbefalle alle som ikke er i Västerås å følge løpene live på WOC 2004 online. Der finner man både TV-bilde, speekerlyd og resultater under løpene. I morgen (lørdag) er det mellomdistanse, og vi håper på nye norske fremganger.
Det ble en fin start på VM for Norge, med meget god laginnsats. Jørgen Rostrup ledet faktisk løpet på tredje siste post, men tapte så 20 sek, og ende på 7. plass. Romkameraten min Anders Nordberg ble nr. 11. I dameklassen ble det en gledelig bronse-medalje til Elisabeth Ingvaldsen. Anne Margrethe Hausken ble nr. 8 og det var også ekstra moro at Line Hagman fikk til et godt løp og ble nr. 10.
Jeg vil fortsatt anbefalle alle som ikke er i Västerås å følge løpene live på WOC 2004 online. Der finner man både TV-bilde, speekerlyd og resultater under løpene. I morgen (torsdag) er det langdistanse med start fra kl 10, og jeg tror og håper på en god norsk dag.
Forberedelsene for oss sprintere har de siste dagene gått som planlagt, og vi har løpt flere sprintøkter og rolige løpeturer avsluttet med stigningsløp. Jeg har hatt fin flyt på alle øktene, og formen er virker bra. Kvaliken i morgen starter kl 9.30 for damer, og kl 10.20 for herrer. Jeg starter nesten sist, kl 10.52. Finalene er samme kveld, og starter kl 15.15 for damer og kl 16.20 for herrer.
Jeg vil anbefalle alle som ikke er i Västerås å følge løpene live på WOC 2004 online. Der finner man både TV-bilde, speekerlyd og resultater under løpene.
VM-programmet og den norske troppen på NOFs side.
Forberedelsene til VM har gått som planlagt, og jeg gleder meg nå til å komme til Västerås. Det er VM-sprinten som har vært hovedmålet for treningen min i lenger tid, og jeg håper jeg er godt forberedt for de utfordringene vi vil møte. Etter sprinten skal det blir moro å følge med hvordan det går på lang, mellom og stafett, før VM-avsluttes med bankett søndag 19.september.
Jeg håper det er tilgang til internett der vi bor under VM, slik at jeg kan få lagt ut bilder og skrevet litt om hvordan det går.
Arrangøren VM-side
VM-programmet og
den norske troppen på
NOFs side.
Det som derimot var veldig overraskende er at Bernt Bjørnsgaard ikke ble uttatt. Bernt har løpt bra på sprint tidligere i år, med seier på det første testløpet på Oppdal, 7. plass på EM og gode sprint-løp på VM-samlingen i sommer. Han er også en av få norske løpere som har satset på sprint, og når han allikevel ikke blir uttatt føler jeg at det viser at NOF fortsatt nedprioriterer sprint i forhold til de andre distansene. Det som har gjort det vanskelig må være at troppen maks kan inneholde 7 løpere av hvert kjønn.
Søndag var det Jr.NM stafett. Det ble en tett og spennende stafett, der Løten vant gutteklassen og Gjø-Vard jenteklassen. Etter stafetten løp vi seniorer Norgescup i mellomdistanse. Den gikk i et nydelig terreng og på et perfekt kart. Det var virkelig moro å løpe, og det trakk ikke ned at jeg gjorde et nesten feilfritt løp og endte på 4. plass. Bjørnar Valstad viste at VM-formen er på gang med å vinne, tett fulgt av Hans Gunnar Omdal og Jørgen Rostrup.
Det blir nå spennende å vente på at NOF offentligjør hele VM-troppen på tirsdag, men jeg føler at Bernt, Jørgen og jeg ligger godt an til å få de tre siste herreplassene etter helgens innsats.
Resultater fra Oppdal 2004
Styrket sine VM-aksjer, Adressa 30. august 2004
På O-nett kan man lese at 7 løpere alt er uttatt til VM, og at det nå er tre herreplasser igjen å kjempe om. Etter NM har jeg vært litt sliten, men overskuddet er stigende, og jeg håper å kunne være med å kjempe om en VM-plass på sprint.
Resultater og strekktider fra NM
Anders Fougner sine bilder fra NM
Formen virker bra, og jeg er opptimist foran NM. Det ble mye kart-trening på VM- og NM-samlingen, og den siste halvannen uken har jeg derfor trent lite i terrenget. Eneste kart treningen er to sprint-o-økter. Jeg bruker å løpe lite på kart den siste tiden før viktge løp, og føler det gjør meg mer skjerpet og motivert. I stedet har jeg trent noen skikklig harde intervall-økter, og endel (rolig) grunntrening. Langturene har blitt på rulleski, siden jeg slo kneet i en stein siste dag av NM-samlingen. Men kneet er blitt gradvis bedre, og nå kan jeg løpe uten smerte.
Bilen er en liten to-seter av merket Smart, som er malt i Kynningsruds farger, og den har påmontert en kran på taket siden Kynningsrud driver med utleie av kraner. Kranen kan dessverre ikke brukes til å løfte ting, men den gir mer enn nok oppmerksomhet når du er ute og kjører. Når det er mørkt kan du få ekstra oppmerksomhet ved å skru på blinklyset på toppen av kranen.
Her er flere bilder av bilen, som Henrik Ruud har tatt tidligere i sommer.
Da VM-samlingen var ferdig 4. august dro jeg rett til Wings NM-samling ved Kongsvinger. Jeg har ikke løpt der tidligere, så det var fint å få noen dager der før NM. Noen av karten var ganske dårlige, og jeg hadde problemer med å finne frem i starten. Men etter noen dager gikk det bedre, og jeg følte jeg fikk fin flyt på orienteringen.
Det har blitt veldig mye trening på kart de siste ukene, og beina er litt tunge etter mye løping i skogen. Jeg vil derfor prioritere å få tilbake overskuddet etter samlingene og frem mot NM. Det er VM-sprint som er høstens hovedmål, og trening mot den distansen er derfor prioritert fremover. Jeg kommer derfor ikke til å løpe kommende helgs Midt-Norske Mesterskap og langdistansen på NM. For ikke å slippe opp formen for tidlig vil jeg beholde en rimelig mengde og ha noen harde intervalløkter fremover.
Bilder fra VM-samlingen og NM-samlingen
Etter VM-samlingen drar jeg rett til Kongsvinger, der Wing har NM-samling. Planen er å være der frem til søndag 8. august. Jeg her ikke løpt der før, men håper noen dager skal være nok til å få tak på terrenget før NM som går der 19.- 22. august. NM blir i år ekstra viktig fordi det teller som uttak til VM.
På vei hjem kan det hende jeg tar en tur innom hytta vår ved Røros. Får se hva jeg føler for etter nesten to uker på samling, og om det er noen andre som er interessert i å være med. Det er i hverfall mange fine o-terreng i områder, og fine forhold for langturer på fjellet. Å være på hytta er også fin rekreasjon og avslapping for å få overskudd.
Jeg har også lagt ut kart fra alle løpene jeg har løpt i sommer, dvs. KM, EM-testløp, Jukola, Student-VM og EM. Trykk på linken "Kart" i menyen til venstre for eldre kart.
O-kart fra konkurranser sommeren 2004
På topp heile året, Kondis - nr. 4 - 2004
Jeg vil benytte anledingen til å anbefalle alle å abonnere på bladet Kondis. Det er et fyldig magasin, der det står mye interessant om kondisjonstrening og spessielt løping. På Kondis.no kan man også lese mye interessant, bl.a. har de en egen side for orienteringsnyheter.
Jeg åpnet forholdsvis hardt, og fikk en bra start. Følte jeg løp fort og aggresivt, og gjorde kun små feil. Lå på 8. plass etter 70 min, men tapte så litt på slutten og falt ned på listen. Fikk en bom på et minutt, og ble veldig sliten de siste kilometerne.
Holger Hott Johansen var beste norske herre på 7. plass. Jeg var nest best, etter at Bjørnar Valstad ble disket pga SI-brikken manglet stempel fra en meldepost han hadde vært på. (Bjørner hadde 1 min bedre tid enn meg i mål.) Simone Niggli-Luder vant igjen i utklassingsstil. Hanne Staff var beste norske dame på 6. plass. Resultater og strekktider
Kart med veivalg fra lang finale
Mine bilder fra EM
Finale:
Resultater,
strekktider og
kart med veivalg
Kvalifisering:
Resultater og
strekktider
og
kart med veivalg
Link til artikler: O-Nett, Adressa-1, Adressa-2, NOF, Kondis og wingok.no
Mine bilder fra EM
Henning Spjelkavik sine bilder fra EM-sprinten
Mens de andre norske var på mellomdistansen i dag, holdt jeg og Bernt Bjørnsgaard oss i Roskilde. Vi trente som i går en sprint-økt på treningskartet der vi bor, før vi spiste lunsj i byen. Etterpå så vi oss litt om i Roskilde, der sprint-finalen skal gå. Selv om terrenget er åpent, har jeg brukt relativt lite tid i byen. Når kartet er godt bruker jeg å løpe bra uten å være kjent, og jeg tror ikke at det under løpet er bra å ha for mange ting å bruke konsentrasjonen på. Derfor bør man konsentrere seg om å lese kartet, og ikke tenke for mye på hva man har sett når man har vært i byen tidlgere.
Jeg løp et greit løp, og ble nr. 12 i mitt heat. Jeg startet nesten først, og tapte litt på å løpe rett på (gjennom brennesler) til de først postene. Etter det løp jeg greit, med noen rundt-veivalg, før jeg fikk halvannet minutt bom på en post i et grøntfelt. Avslutningen av løpet var bra, og jeg får en brukbar startposisjon i finalen neste fredag. Alle norske gikk videre til finalen, untatt Hans Gunnar Omdal som bommet fire minutter på en post i ett grøntfelt. Det er mange nasjoner som behersker denne type orientering, så man tåler ikke mye tidstap før man ryker ut. Resultater og strekktider fra lang-kval.
I dag var det kvalifisering til mellomdistansen. Alle norske untatt Line Hagman kom videre. Hun løp meget bra i starten, men bommet dessverre flere minutter på slutten:( Vi som ikke løper mellomdistanse var i stedet og trente på på øya Møn, i terrenget nord for der langdistanse-finalen skal gå. Vi hadde ikke kart der vi trente, men fikk en fin tur i det forholdsvis kuperte terrenget. Resultater og strekktider fra mellom-kval.
Jeg har løpt mange bra sprint-løp i år, og bør være med å kjempe om en plass høyt oppe på EM-sprinten. På langdistanse har jeg hatt litt mer varienrende resultater, men jeg er i god form og terrenget bør passe meg bra, så jeg håper å kunne overraske positivt også på den distansen.
EM-programmet og norske deltakere
Arrangøren hjemmeside med diverse info
Mandag var jeg ute og padlet med Anders Fougner. Vi padlet først rundt Munkholmen og så opp Nidelva helt til Sykehuset i Trondheim. Det ble en fin tur i bra vær, og jeg ble for første gang ikke støl i armene etter å ha padlet. Bilder fra padlingen
Stig har skrevet en oppsumering om Student-VM på O-Nett, og her er en egen sak om at jeg vant sprinten.
Kart med veivalg:
Sprint og
Stafett
Mine bilder fra Student-VM
Stig sine bilder fra Student-VM
Jeg skal løpe sprint på torsdag og stafett på lørdag. Da det bare er fire som får løpe hver distanse passet de to fint med tanke på oppkjøringen til EM. Jeg tror det kan gå svært bra på begge løpene. Stafett laget vårt ser sterkt ut med Stig Alvestad, Lars Skjeset, Ivar Haugen og meg på siste etappe.
De øvrige distansene er lang på onsdag og mellom på fredag. Det hadde vært moro å løpe de også, men skal man lykkes når det virkelig gjelder må man være litt selektiv i hvor man brenner kruttet.
NOFs uttak til Student-VM i Tsjekkia
Fredag og lørdag trente vi i det sinnsykt raske og fine Jukola-terrenget ved Jämi, nord for Tampere. Vi bodde i en sommer-stuga med bl.a. sauna, og hadde det rett og slett ganske bra.
Stig har skrevet om Jukola på wingok.no, så jeg nevner bare at førstelaget til Wing ble nr. 66, og jeg løp en god 3. etappe. Hadde 10. beste etappetid, og tapte to minutter til Haldens Jarkko Houvila i tet.
Kart med veivalg:
Forssa Games og
Jukola del-1,
del-2,
del-3 og
del-4
Mine bilder fra Finland
Resultater fra Jukola
Av andre Wingløpere er Elise Egseth uttatt til Jr.VM i Polen, og Stig Alvestad til Nordic Meeting på Jylland.
NOFs uttak til EM, Jr.VM og Nordic Meeting
Løp i brennesler - fikk EM- billett, Adressa 16. juni 2004
Sprinten var i Sorø, og gikk i by og parkmiljø, med litt skog på slutten. Jeg løp et godt løp, og endte på 2. plass av de norske, 3 sek bak Bjørnar Valstad. Jeg tapte rundt 10 sek ved 8. post der kartet var litt rart, og et par sekunder ett par andre steder. Men litt tidstap må man regne med selv i sprint, og det var fint å registere at nordmennene hevdet seg bra med tre blandt de fem beste.
Mellomdistansen gikk ikke så bra for min del. Løpet gikk i ett flatt og lite fint terreng med mye brennesler og annen undervegetasjon. Rundt 4. post hadde jeg i likhet med mange andre problemer med å tolke de forskjellige vegetasjonene på kartet, og tapte hele to og et halvt minutt. Resten av løpet gikk greit, men unntak av ett minutt tidstap gjenom et grøntfelt til 13. post. Jeg endte på 14. plass av de norske, tre minutter bak Holger Hott Johansen. Det var generelt mye bomming, noe som gjorde at mange kunne hvede seg med bra løp, og det ble en litt overaskende resultatliste. Av Wingløperne gjorde Stig (Alvestad) et godt løp og ble nr. 6.
Langdistansen var litt mer kupert, og gikk i ett terreng med mindre stygg undervegetasjon. Jeg løp igjen et godt løp, og endte på 6. plass, fire minutter bak Bernt Bjørnsgaard. Etter den dårlige mellomdistansen føltes det godt å ha gjennomført et solid løp med få feil.
Kart med veivalg:
Sprint,
Mellom og
Lang
Resultater:
Sprint,
Mellom og
Lang
Strekktider med kurver:
Sprint,
Mellom og
Lang
Både formen og o-teknikken var bra, så dette var en fin bekreftelse før EM-testløpene neste helg. Jeg synes det holdt med ett løp i helga, og stod over dagens stafett. Wing stilte med tre lag i herrestafetten, men ingen kunne tukte Freidig som vant.
Kart med veivalg:
del-1 og
del-2
Resultater og
strekktider
Jeg har trent mye intervaller og løpt noen lokale løp de siste ukene, noe som har gitt 3-4 hardøkter i uka. Det er derfor som planlagt at det har gått litt tungt den siste tiden. Nå er planen å slippe opp på intensiteten fram til EM-testløpene i Danmark neste helg, slik jeg har overskudd og er i god form der. Om formen er stigenede får jeg se alt på KM normaldistanse i Selbu i morgen.
Lars Moholt åpnet bra for Wings 1. lag, og vekslet rett bak flere NTNUI lag, som hadde sine beste løpere på 1. etappe. Jan-Egil Wagnild løp oss opp i tet på 2. etappe. Stig Alvestad var også i tet etter 3. etp, selv om Lars Skjeset (Tyrvang/Lunds OK Judas Lag) og Freidigs Johan Ivarsson fulgte rett bak. Freidig fortsatte å løpe bra, og Jens Even Storhov fikk en luke på halvannet minutt til Svein Erik Bratsberg på 4. etappe.
Jeg løp et helt middels løp på siste etappe. Tapte rundt minuttet på to poster, men hadde ellers fin flyt, selv om det gikk litt halvtungt. Løp i mål som andre mann, tre minutter etter Freidigs Tomas Eidsmo, som hadde løpt et meget godt løp i tet.
Resultater og
strekktider
Stig sine bilder fra stafetten
På korten ble jeg nr. 3, 26 sek bak Martin Skrove. Jeg løp et bra teknisk løp, og var fornøyd med resultatet med tanke på at jeg er inne i en hard treningsperiode. Det var uvanlig tett på resultatlisten for å være et kretsløp. Etter løpet var det et interessant mini-seminar, der Øystein Kristiansen, Stig Berge og Vebjørn Rodal snakket om hva som er viktig for å lykkes i idrett.
På jaktstarten var jeg sliten, og ble forbiløpt av flere løpere underveis. Men jeg løp igjen bra tekniske løp, og da de som hadde passert meg gjorde feil løp jeg meg opp igjen. Endte på 3. plass, etter suverene Øystein Kristiansen og rett bak Stig Alvestad. Marianne Andersen vant dameklassen.
Et steg i riktig retning, Adressa 12. mai 2004
Jeg har også lagt ut bilder fra Sprintcup-finalen sist torsdag. Sprintcupen passet ikke inn i treningsopplegget mitt i år, men Stig Alvestad forsvarte Wings ære ved å vinne H17-. Hanne Nøvik var best i D17-, mens Elise Egseth var rett bak.
Jeg løp et bra løp, og endte på 3. plass, med tiden 32.28. I starte hang jeg lett med, og etter ca 4 km var det bare en Heimdal-trio og meg igjen i teten. Da ble det litt utfor, og jeg mått gi de andre tre noen meter, men jeg fikk tettet luken når det gikk oppover. Men etter utforbakken ned til Korsvika etter ca 7 km fikk jeg aldri tetkontakt igjen. Jeg avanserte til 3. plass, men måtte se Terje Olsen og Juan Rodriguez gli i fra. I mål var jeg hhv 29 og 12 sekunder bak.
Det var generelt bra Wing innsats. Elise Egset ble nr. 3 av damene, og Mathias Bjugan var raskest i 5-kilometeren. Stig Alvestad, Hans Christian Skogholt og Lars Moholt løp også godt.
Resultater fra Tordenskioldløpet
Olsen sprengte feltet, Adressa 12. mai 2004
Søndagens løp i Bratislava bestod av av orientering i gamlebyen og rundt en borg. Marian Davidik, som bor i byen, løp et fantastisk løp, og hadde bestetid på nesten samtlige strekk. Jeg gjorde diverse feil som hver kostet 10-15 sek, og ble med det nr. 13. Det var hele halvannet minutt opp til Davidik, men 3. plassen halvminuttet foran hadde lett vært innen rekkevidde med litt bedre kartlesning.
Kart med veivalg:
PWT-3 del-1,
PWT-3 del-2 og
PWT-4
Resultater og bilder fra
PWT-3 og
PWT-4
Mine bilder fra Tsjekkia og Slovakia
Ikke alle de beste fra første runde i Italia i mars er med pga at det koliderer med Elitserien i Sverige. Men til gjengjeld er det med en god del "nye" løpere, så konkurransen blir fortsatt hard. Jeg ligger nå på 10. plass i sammendraget, og sater på å avansere en del med to gode løp. Marius (Bjugan) er syk, og kan dessverre ikke delta. Jeg blir dermed eneste norske herre. Blandt damene deltar A-M Hausken og Gøril Fristad.
Etter Tio-mila var det VM-samling med NOFs U-25-gruppe. Det var en fin samling, og vi fikk mange bra økter i relevant terreng.
Resultater og strekktider fra Tio-mila
Kart med veivalg fra Tio-mila:
del-1 og
del-2
Mine bilder fra Tio-mila og NOF-samlingen
Pasi Ikonen vant herrenes finale, og de andre løpene fulgte like bak. Kvinnefinalen ble gledelig vunnet av Hanne Staff foran Simone Luder, etter ett tett oppgjør helt til mål.
Løypen i kvaliken var litt enkel og kjedelig, og terrenget kunne vært utnyttet bedre. Finalen gikk som en gaflet fellesstart, og løypene der var mer spennende. Men nesten alle løperene kom allikvel sammen inn pga de begrensede gaflingsmuligheten en så kort løype gir. Jeg tror derfor ikke fellesstart er det rette for sprint.
Resultater og
strekktider
Kart med veivalg fra Djurparkssprinten
Mine bilder fra Djurparkssprinten
Lørdag kl 20 er det klart for start i TIO-mila. Vi har det beste laget på mange år, og håper og kunne være med langt fremme. Jeg har vært litt sliten denne uken, men håper noen rolige dager har ført til at jeg har fått mer overskudd. Som i fjor skal jeg skal løpe 3.etp. Det er ca 12 km nattorienterng, noe som burde passe meg bra.
Wing har startnr. 142, og laget ser slik ut:
1) Ola Berger 11,7-11,9 km
2) Stig Alvestad 11,7-11,9 km
3) Øystein Kvaal Østerbø 11,7-11,9 km
4) Jan-Egil Wagnild 6,5-6,7 km
5) Hans Christian Skogholt 16,5 km
6) Svein Erik Bratsberg 6,5-6,7 km
7) Anders Fougner 7,3 km
8) Audun Bakk 10,2-10,3 km
9) Lars Moholt 9,9 km
10) Marius Bjugan 16,0-16,2 km
TIO kan følges live på alternativet.nu
Resultater kommer på TIOs hjemmeside
Etter TIO er det VM-forberedende samling med NOFs U25-gruppe frem til onsdag.
På stafetten løp jeg Wing inn til en 10. plass, etter en brukbar ettappe. Men vi ble disket fordi jeg manglet stempel fra tredeje-siste post. Rart - fordi jeg er helt sikker på at jeg var der, og jeg har aldri løpe forbi en post jeg skal ha uten å stemple før i mitt liv. Positiv var det uansett å se at vi på de tre siste etappene kun ble slått de suverene vinnerene KOK.
Langdistansen gikk litt sakte for min det, og jeg ble nr. 24 etter ett litt rufsete teknisk løp. Men det meste av tidstapet kom av at jeg ikke var motivert for å presse på slik som kreves, og det ble nesten en langtur i bedagelig tempo på meg. Jeg har det siste året slitt litt med å holde tempoet oppe på lengre distanser, og har ett helt annet driv på stafetter og kortere løp. Problemet er ikke treningsgrunnlaget, men som sagt at jeg ikke er helt motivert for lange løp i ruffsete nordisk terreng.
Norwegian Springs nettside med resultater
Det ble en bra samling, med fint terreng, spessielt under JK. Mediumdistansen gikk ikke så bra, og jeg jeg kom et stykke bak med to bommer på 3 min. Langdistanen gikk bedre, og jeg løp et godt teknisk løp, uten særlig tidstap. Farten var ikke helt maks så jeg var fornøyd med å bli nr 5, 6 min bak vinner Jamie Stevenson.
JKs nett-side med resultater
Mine bilder fra Storbritania
Starten av påsken har jeg tilbragt på hytta vår ved Røros. Der har det blitt flere fine langturer på ski. Det har delvis vært skare, og i går skøytet vi innover fjellet i flere timer. Det hadde vært glimrende forhold for ski-o uten å måtte kjøre opp løypenett.
I morgen reiser jeg til Storbritania sammen med Jan-Egil Wagnild og en gjeng fra NTNUI. Vi skal de første dagene trene ved Edinburgh, før vi siste påskelhelgen setter kursen for Lake District og Jan Kjellström. JK er det størse o-løpet i Strorbritania, og består av to individuelle løp og en stafett. Jeg skal løpe de to individuelle, en mellom- og en lang-distanse, som begge er World Ranking Event. Det er bra deltagelse med bl.a. de beste britene med Jamie Stevenson i spissen, og Tyrving som er på samling i området.
JKs nett-side med oppdatert info om løpene
Vi hadde hardøkt både på mandag, onsdag og torsdag, så de fleste var sliten når Spring Cup kom, og flere valgte å stå over de individuelle løpene.
Jeg hadde lyst til å prester bra på klassisken under Spring Cup, og startet i bra fart. Men jeg merket raskt at jeg både var sliten i hode og beina etter de siste dagers hardkjør, og etter 15-20 minutters løping bestemte jeg meg for å roe ned og bare jogge rundt resten av løypa i håp om å få litt mer overskudd til stafetten dagen etter.
På stafetten skulle jeg løpe siste etappe. Marius åpnet bra, og var inne som nr. 3, 20 sek bak Jamie Stevenson. Stig fulgte opp, og vekslet over til Audun (Bakk) som nr. 6. Audun leverte et sikkert og godt løp, og jeg gikk ut som nr. 16, 5 min bak tet. Jeg hadde kort gafling på 1.post, og hentet raskt inn de lagene som gikk ut litt før meg. Hadde endel kontakt med Skogsfalkens Jonas Pilblad og Tsjekkias Petr Losmann. Men hadde litt forskjellig gafling fra de, og rett før publikumsposten kom jeg sammen med Deltas Jani Lakanen. Jeg leverte et godt løp, uten store feil, og kunne løpe inn som nr. 10, 4 min bak Kristiansand. Med det var vi nest beste norske lag.
Selv om det med en gang var litt irritetende at det var under halvminnuttet opp til 6.plass, er jeg nå veldig fornøyd med stafetten. Jeg hadde 4. beste etappetid, minuttet bak Holger Hott Johansen, og fikk den bekreftelsen jeg hadde håpet på før Spring Cup. Alle på laget gjorde jobben sin, og dette må være en av de beste stafett-innsatsene til Wing på mange år, på høyde men NM-sølvet fra i fjor. Spring Cup er att av de de o-arrangementene som samler det sterkest startfeltet, og det går i et nøytralt o-terreng som alle behersker.
Spring Cup sin nett-side med oppdatert info om løpene
Kart med veivalg fra stafetten på Spring Cup
Mine bilder fra Danmark
Lørdag og søndag er det Spring Cup ved Hillerød, med klassisk på lørdag og stafett på søndag. Så det vi bli en uke med både mye bra trening og to store løp med veldig bra konkurranse.
Spring Cup sin nett-side med oppdatert info om løpene
Tirsdag var det kvalifisering i Sant'Agata. Byen lå i skråningen rundt en topp, og bestod av smale gater og trapper. Jeg hadde noen mindre feil og sleit med å løpe fort i de våte og glatte trappne, men jeg gikk greit videre til det første tellende løpet, som gikk i Ginosa torsdag.
Løpet i Ginosa gikk i en dyp dal som gikk rundt byen. Der var det masse steiner, skrenter, huler, trapper, kratt og småstier om hverandre. Det ble et krevende løp, med mye bomming. Jeg hadde flere mindre bommer, og en stor der jeg lette inne i ringen i flere minuter før jeg jeg fant posten. Det ble store differanser, og jeg endte på 18. plass, 4 minutter etter Daniel Hubmann. Jonn Are Myren var beste norske på 8. plass.
Lørdag var det løp i gamlebyen i Lecce. Det var real gate-orientering med en helt flat løype i tildels trange gater og smug. Fast underlag og høy fart passet meg bedre enn de forrige løpene, og jeg ble nr. 5, etter et feilfritt løp. Jeg var 23 sek bak Johan Näsman som vant.
Det var både godt og viktig å få klaff på det siste løpet. Nå ligger jeg på 10. plass sammenlagt, og er blant de 15 som er direkte kvalifisert til neste PWT runde i Tsjekkia og Slovakia 8. - 9. mai.
PWTs nett-side med resultater, kart og annen info
På sin hjemmeside har Lars Skjeset skrevet litt om hvordan han opplevde Italia-turen.
Kart med veivalg:
PWT-kval,
PWT-1 og
PWT-2
Mine bilder fra Italia
I morgen reiser jeg til Italia. Turen blir en kombinasjone av deltagelse i Park World Tour, og barmarkstrening. Vi skal fly til Roma, men oppholde oss helt syd i Italia, på hælen av støvelen.
I PWT er det kvalifisering tirsdag 9. mars, og finaler torsdag 11. og lørdag 13. mars.
Kartene vi skal trene på er en kombinasjon av tradisjonelle o-kart over skog og sprint-kart over krevende urbane områder.
Diverse o-kart fra Sør-Italia
PWTs nett-side med oppdatert info om løpene
Jeg fikk 4. plass på langen, 5. plass på korten, og vi i NTNUI tok sølv på stafetten.
NM sølv til NTNUI, Norges Studentidrettsforbund
Resultater og annen info fra ski-o-NM
Bilder tatt av Mattis Myhre
Vi hadde bl.a. flere kvalitetsøker i kremterrengene fra jr.VM 2002 ved Guardamar, langturer i mer kupert terreng lenger inn i landet og restitusjonsturer, løpsteknikk, spenst og styrke der vi bodde i Torrevieja.
På wingok.no har Jan-Egil skrevet en litt om noe av det som skjedde i Spania.
Jeg gikk tre gode løp, og fikk 6.plass på fellesstarten, 2. plass på stafetten og 8. plass på sprinten.
Artikler på NOFs-nettsider:
VM-gull til Stine Kirkevik!
2 x gull til Stine
VM-sølv til de norske herrene
Bronse til Hjermstad Kirkevik, Tonna nummer seks
”Den goda kjänslan….” - fem glade dager i Åsarna, skrevet av Tommy Olsen
Arrangørens VM-side med resultater og all annen info.
Alle kartene
Masse bilder arrangøren har tatt
Mine kart med veivalg fra VM
Mine bilder fra VM
Fredag er det medium-distanse med fellesstart. Det var den distansen jeg ble nr. 4 på under EM i fjor, og jeg tror det kan gå bra i år også. Det har vært mildt i Åsarna den siste tiden, og fryser det på blir det harde fine spor, noe som passer meg utmerket.
Lørdag er det stafett, og jeg går sansynligvis 1.etappe. Vi vant stafetten under EM i fjor, og er blant favorittene i år også. På EM var det tre etapper, og vi har et vel så bra lag på VM når det er fire etapper. Men vi får hard kunkurranse fra Sverige, Russland og Finland. Sveits, Tsjekkia og flere andre lag kan også være med høyt oppe.
Søndag er det sprint, som går på Jamtli Folkemuseum i Östersund. Det er helt flatt der, og det blir sikkert høy fart og tett mellom postene på museums-området. Sprinten er som vanlig veldig åpen, og jeg tror at jeg med et feilfritt løp kan være med å kjempe blant de beste.
Arrangørens VM-side har resultater og all annen info. På flere av distansene går løperene med GPS, og det skal være mulig å følge løperene live på nettet.
Lørdag var det 5 km kortdistanse. Jeg gjorde et greit o-teknisk løp, men tapte litt på noen veivalg. Forholdene passet meg ikke spessielt bra, med nesten bare scooter-spor som tildels var løse, og jeg tapte litt på farten i sporet til de beste. Ble nr. 6, 2.30 bak Tommy Olsen. Resultater
Søndag var det 16 km fellesstart. Løpet gikk omtrent som dagen før, greit teknisk, men for sakte i scooter-sporene. Ble nr. 5, 8.25 bak Tommy. Resultater
Arrangørens side med resultater, strekktider og noen bilder.
I morgen tas VM-tropen ut, og jeg er en av de som alt har fått signaler om at jeg er klar for VM ved Åsarna/Östersund 11. - 15. februar. Jeg håper det blir mer brede og faste fine spor der enn på Kvikne. Da tror jeg det kan gå riktig så bra.
Lørdag var det 12 km fellesstart. Jeg hadde vært sår i halsen og tett i nesen hele uka, og ikke trent de siste dagen før løpet. Løpet begynnte overaskende bra fysisk, og jeg hang lett med de første 10 minuttene. Men etter det begynnte det plutselig å gå skikkelig tungt i de kuperte løypene, og jeg ble fragått av de beste og resignerte litt. Resten av løpet ble bare en gjennomkjøring for å komme igang igjen etter sykdommen, og jeg følte meg bedre fysisk mot slutten av løpet. Ble nr 5, 7.16 bak Anders Hauge. Resultater
Søndag var det sprint. Jeg følte meg fin i kroppen igjen, og gikk et godt løp med unntakk av en feil midtveis som kostet meg 20 sekunder. Ble nr 3, 0.32 bak Eivind Tonna. Resultater
Resultater, strekktider og bilder fra Saupstad
Spent Marte foran VM, Adressa 27. januar 2004
Nå til helgen er det klart for nye ski-o-løp på Kvikne, og jeg håper å se formstigning og samle litt selvtillit i de siste løpene før VM ved Åsarna/Östersund 11. - 15. februar.
Siden dette var mitt første langrenn på tre år, var jeg var usikker på hvordan jeg lå an i forhold til spesial-langrenns-løperene. Løpet gikk overraskende bra, og jeg kom på 9. plass av de 30 deltagerene. Brukte rett under halvtimen, og var 1.17 bak vinner Andre Haugsbø. Klubbkamerat i Wing, Ola Berger, ble nr. 2, minuttet foran meg. Resultater
Det var bra at jeg slo de langrenns-satsende orienteringsvennene mine Carl Waaler Kaas og Audun Weltzien, og fikk bevist for de at også ski-o-løpere kan gå på ski;-) Men Marte Reenaas imponerte enda mer av ski-o-løperene, og ble nr. 3 i dameklasen, kun 28 sek bak WC-løper Kristin Stemland.
Det var morsomt å gå langrenn igjen, og det fristet til gjentagelse. Følte ikke jeg at jeg klarte å ta meg helt ut, og har nok litt å gå på når det gjelder å presse opp mot grensen hele veien. Tidliger har jeg gått langrenn for Strindheim, men siden jeg ikke lenger er medlem der gikk jeg i dag for NTNUI. Men skal jeg gå flere langrenn neste sesong tror jeg at jeg melder meg inn i Strindheim igjen. Det kan også vært aktuellt å være med på noen treninger og samlinger med de.
Tror det er bra for meg som ski-o-løper å gå noen langrenn, da jeg får presset meg på en litt annen måte. I ski-o er det mest staking i scooter-spor, og mindre skøytingen i maskin-spor. Kan godt tenkt meg å gå ett langrenn til denne vinteren, men jeg tror ikke det er plass til det på planen.
Fredag var det sprint. Først var det et vanlig sprint-løp med individuell start. De 8 beste der gikk til en finale, med fellesstart over to korte gaflede runder. Jeg gikk bra i kvalifiseringen, og ble nr. 5, minuttet bak suverene Bertil Nordqvist. Det var ekstemt tett løypenett i staren, og mange av de antatt beste ødela løpet sitt på de første postene.
I finalen kom jeg bra ut, og passerte kartbyttet på 3. plass. Jeg gjorde ingen feil, men hadde den lengste gaflingen på slutten, og ble beste norske på 5. plass. Var nesten munuttet bak Bertil, men kun 11 sekunder fra bronse. Var godt fornøyd med begge sprintløpene, og det var bra å få en bekreftelse på at jeg kan være med å kjempe i toppen.
Resultater sprint kvalifisering
og
finale
Lørdagens langdistanse hadde også fellesstart, og bestod av 3 gaflede runder på tilsammen 21 km. Det ble en sikikkelig langdistanse, og vinnertiden ble på nærmere to timer. Jeg endte som nr. 18, 8 minutter bak svenske Bengt Leandersson. Jeg gjorde et greit løp, men gjorde noen mindre feil, og sleit (som vanling) med å gå fort nok når jeg kom alene. Gledelig var det at klubbkamerat Marte Reenaas og Vangs Tommy Olsen fikk hver sin sølvmedalje. Resultater langdistanse
Så søndagens stafett fikk jeg 1. etappe på 2. laget. Jeg gjorde igjen et greit løp, og vekslet 3 minutter bak teten etter en time ute i skogen. Jeg hadde god kontoll o-teknisk, men sliter med å gå like for som de beste når det blir løse scooter-spor i kupert terreng. Sverige vant dobbelt, mens det norske 1. laget kom på 5. plass. Resultater stafett
Mine kart med veivalg fra NOM
NOM-sidene på O-Nett med resultater, strekktider og artikler.
Den gode bekreftelsen, Adressa 13. januar 2004
Lørdag var det to-manns-stafett. Laget var det samme som på Idre, altså meg på 1. og 3. etappe, og Tommy Olsen på 2. og 4. etappe. Jeg hadde lang gafling på første, og var et minutt bak. Etter tredje var vi fortsatt minuttet bak Fältjägarna, men oppe på 2. plass. Tommy kom inn som nr. 3, rett bak Fältjägarnas Bertil Nordqvist og Askers Andes Hauge. Men det viste seg at han hadde vært på feil nest siste post, og vi ble disket. Resultater stafett lørdag
Søndag var det langdistanse med individuell start. Jeg gjorde endel mindre feil, og sleit med å få opp farten. Ble nr. 11, 7 min bak Bertil. Men jeg var kun 2 minutter bak Tommy, som var beste norske på 5. plass. Resultater langdistanse søndag
Tirsdag var det sprint. Jeg fikk opp endel større fart enn på langdistansen, og synes flyten var bra. Men jeg tapte litt på to veivalg, og ble igjen nr. 11. Var 1.09 bak Bertil, men med var svært tett foran meg, og kun 11 sekunder opp til 5.plass. Resultater sprint tirsdag
I morgen reiser jeg til NOM på Austlid 9. - 11. januar. Der er det sprint fredag, langdistanse lørdag og stafett søndag. Jeg har trent mye den siste tiden og vært litt nedkjørt, men håper noen litt lettere dager fører til mer overskudd der.