News from 2010 - 2005, 2005, 2004 and 2003

23.12.2002
Kart fra 2002
Nå har jeg endelig lagt ut hele 60 kart fra 2002. Nesten alle konkurranser jeg har løpt, og endel treninger fra flere spennende steder. Du finner de på kart-siden, eller direkte via linken under.
Kart fra 2002

22.12.2002
Ski-o i Vålådalen 15. - 16. desember
Vi hadde landslagssamling i Vålådalen parallelt med svenskene, og deltok på deres testløp til EM. Det var bra løp til tross for lite snø og bitende kulde. Lørdagens kortdistanse gikk dårlig, mens jeg på søndagen langdistanse fikk fin fly og gikk årets beste løp hittil. Løpene var også de to siste i Nordic World Rankig Tour, der jeg endte på 8.plass sammenlgat.
EM er innlagt i først World Cup runde som går i Seiser Alm i Italia i starten av januar. Etter løpene var jeg en av de som ble forhåndsuttatt til EM.
[Resultater og bilder fra lørdag] [Resultater og bilder fra søndag]
[Forhåndsuttak til EM i ski-o]

22.12.2002
Landslagssamling i ski-o og O-treff på Skei 7. - 11. desember
Jeg, Torbjørn og Carl kjørte ned torsdag morgen, og fikk trent noen økter i fine spor før ski-o-løpene i helga. Det var deilig, begynte å bli litt lei av kunstsnøsløyfa i Granåsen. Fredag begynte landslagssamlingen og O-treff, og utover kvelden kom det mye folk.

Løpene var de 2 første av 4 løp i Nordic World Rankig Tour, og det sikret internasjonal deltagelse fra både Norge, Sverige, Finalnd og Sveits.
Lørdag var det langdistanse, med fellesstart og gaflede runder. Jeg gikk ikke noe mer enn et helt middels løp, og brukte 109 minutter på løypa som var rundt 20 km i luftlinje. Ble nr.8, 12 min etter svenske Bertil Nordqvist. Hadde noen veivalgsfeil, og det gikk tungt. Kanksje ikke så rart siden det var årets første løp, og i tillegg så langt.
Søndag var det sprint. Først var det kvalifisering med enkeltstart, og så finale med fellesstart over to runder for de 8 beste fra kveliken. Jeg gikk et greit kval-løp,og ble nr.7, minuttet bak Tomas Löfgren. I finalen havnet jeg sist av de som hadde min runde først, og hadde aldri noen sjanse til å komme forbi. De som gikk rundene i motsatt rekkefølge gikk litt fortere, og Bertil Nordqvist vant igjen, mens jeg kom sist i finalen og ble nr.8.

Mandag og tirsdag fikk vi trent to bra økter hver dag, bl.a. med kart i løypenettet fra helgen. Fikk litt bedre flyt over orienteringen da siden jeg fikk bedre ro til å tilpasse farten etter orienteringen.
[Resultater, kart og video fra O-treff]
Mine bilder

12.11.2002
Landslagssamling i ski-o på Idre 6. - 10. november
I slutten av forrige uka var jeg på landslagssamling i skiorientering på Idre. Idre ligger i Sverige, rett over grensen syd for Femunden. Der var det topp skiforhold, og vi fikk hatt langrenns-sprint, stakeintervaller og to ski-o-løp i tillegg til mange rolige mil på ski. I tillegg til litt løping etter skøyteøktene ble også en ren løpetur som ble avsluttet med styrke.
[O-rettslaget sine bilder]
Mine bilder

24.10.2002
Blodslitet og Godsippet ved Fredrikstad 19. oktober
Sist helg ble årets siste norgescup-løp arrangert; Blodslitet i Fredriksted med fellesstart over 23,6 km. Jeg løp et ganske middels løp, og ble nr. 15 etter nesten 3 timers løping. Var 14 min etter Emil Wingstedt som vant. Da jeg kom i mål ver jeg overrasket over at jeg kom så høyt opp på listen og ikke var lenger bak. Ble endel småbomming, og jeg synes det gikk litt for sakte hele veien. Gikk også litt tom på slutten, og tapte 4 min og 5 plasser på de siste kilometerene.
Endte tilslutt på 9.plass i Norgescupen, noe jeg er meget fornøyd med som førteårs senior. Tormod Berg vant.
Om kvelden var det som vanlig sesongavslutning med Godsippet på skytterhuset på Torsnes.
[Resultater Blodslitet] [Resultater Blodslit-tipping] [Norgescupen sammenlagt]
[Stig sine bilder] [Karianne Ruud sine bilder] [O-rettslaget sine bilder]
Mine bilder

16.10.2002
Euromeeting i Tsjekkia 9. - 15. oktober
Den siste uken har jeg vært på Euromeeting i Tsjekkia. Vi reiste til Praha på morgenen onsdag 9.oktober, og fikk trent noen økter før konkurransene startet ved Jihlava med sprint fredag ettermiddag.

På sprinten ble jeg nr.10, 52 sek etter tsjekkeren Petr Losman som vant suverent. Rundt meg var det derimot veldig tett. Jeg løp et greit løp med unntak av at jeg tapte 35 sek på et litt lengre, men relativt enkelt, strekk. Løp og så på resten av løypa og kom litt forbi posten før jeg fikk tilbake kartkontakten.

På klassisken ble jeg nr.17, 8.03 bak svenske Peter Öberg. Løpet gikk bra lenge, men mot slutten ble det bomming i et veldig steinete parti. Jeg ble også veldig kald i lårmusklaturen på slutten, noe som gikk utover løpstempoet.

På stafetten løp jeg siste-etappe på 1.laget. Jonn Are Myheren følte seg ikke helt bra da han kom i gang, og tapte endel på slutten. Bjørn Eriksen løp veldig bra på 2.etappe, og jeg løp oss ytterligere opp etter en god sistetapppe. (Det var relativt store gaflingsforskjeller.) Vi ble totalt nr.13, rett forran 2.laget. Sverige vant.

Etter løpene dro vi til Praha. Der var vi ute på byen og spiste og var på disco. Mandag dro vi til Doksy, 6 mil nord for Praha. Der fikk vi noen økter i sandsteinsklippe-terreng før vi dro hjem utpå tirsdagen. Jeg synes total sett det var en veldig bra tur. Vi fikk trent mange bra økter på gode kart i variert tsjekkisk terreng. Det dårlige været trakk litt ned, men det var det ikke noe å gjøre med.

PS! Jeg skal legge ut endel kart både fra denne turen og tidligere løp/samlinger når jeg kommer hjem fra Blodslitet, og får en litt roligere periode i ro og fred hjemme.
[arrangørens side] [resultater] [NOFs uttak] [Stig sine bilder]
Mine bilder

06.10.2002
Bilder fra Sveits, NM, NSM og Hu & Hei
Har ikke oppdatert siden på lenge, men nå har jeg i hvertfall lagt ut bilder fra VM-samlingen i Sveits, NM i Bø, Nordisk Studentmesterskap som var i Trondheim forrige helg og Hu & Hei som var fra Studenterhytta denne helgen.
Bilder fra VM-samling i Sveits
Bilder fra NM i Bø
Bilder fra NSM i Trondheim
Bilder fra Hu & Hei

26.08.2002
Lang-NM i Ålen 24. august
Lang-NM gikk litt til helvete for min del, selv om jeg tilslutt kom meg rundt på en 22.plass, 40 min bak vinneren Håvard Tveite. Da var til gjengjeld ekstra morsomt at Stig slo til med 5.plass, kun 4 min bak Tveite, og at Øystein P ble nr.7.

Får skrive litt om hvorfor det ikke gikk så bra for min egen del. Til 1.post, som var et kort strekk i et forholdsvis detaljert område (se kartutsnitt), kommer jeg aldri inn på kartet, og bruker nesten 5 min før jeg klarer å lese meg inn og finne posten. Ved posten slår jeg leggen i en stein, får vondt og klarer ikke løpe skikkelig mot 2.post. Vurderer å bryte, men synes det er litt tidlig å gi opp, og velger å fortsette. Kjenner det i leggen og føler meg også tung i kroppen generelt. På langstekket til 6.post blir jeg passert av Stig, som startet 6 min bak meg. Jeg har allerede resignert, og lar han gli forbi meg uten å prøve og følge.

Så går det greit o-teknisk frem til 9.post. Mot 10.post, som er et vanskelig skrålistekk, er jeg litt nonchalant, og mister kartkontakten relativet tidlig. Fortsetter på kursen, og forsøker å lese meg inn på bekkene jeg passerer. Er veldig usikker. Kommer til en myr, stopper opp en stund, og tror etter en stund jeg vet hvor jeg er. Men har tatt feil, og havner for lang ned i lia før jeg leser meg inn. Tidstapet blir 5-6 min. Også Bjørnar Valstad ødela løpet sitt ved å tapte 7 min her.

Har nå mer eller mindre gitt opp, og begynner også å få skikkelig gnagsår. Er innstilt på å gi meg etter 1.runden på 16 km. Det går sakte, men ellers ok videre, og jeg løper rett på på langstrekket til 14.post (se kartutsnitt). Kommer litt høyt inn mot posten, og i det jeg ser flagget løper Tveite ut fra den. Hadde tenkt å ta resten av 1.runden som en moderat langtur, men tenker det kan være greit å holde følge med Tveite inn til kartbytte. Ligger litt langt bak han, og ser han bare delvis. Øker tempoet litt og tar innpå, men så kommer vi inn i noe tett skog, og han blir borte for godt. Hadde vært litt for ivrig på å tette luken, og hadde ikke helt kontroll på hvor langt vi var kommet. Prøver igjen å lese meg inn, men hele skrålia er jo nesten lik, og jeg velger å fortsette på kursen selv om jeg har en mistanke om at jeg begynner å komme for langt. Leser meg inn når jeg holder på å komme inn i det mer knudrete området 300m etter posten. Nytt tidstap på 6 min. Nå er det bare et par kortere strekk igjen av 1.runden og jeg ser frem til å gi meg siden gnagsårene er blitt verre. Blir tatt igjen av Valstad rett før kartbyttet, og er nå definitivt sikker på at jeg må være sist i feltet.

Men selv om jeg hadde tenkt å gi meg blir det til at jeg fortsetter ut på sisterunden på 9 km. Nå som jeg først skal fullføre bestemmer jeg meg for at jeg må prøve å ta meg sammen med orienteringen, og ikke sose rundt i halvsvime slik jeg har gjort hittil. Vil jo få med meg noen norgescup-poeng, selv om jeg regner med at løpet her ikke vil bli tellende totalt. Men det er først etter NM vi kan begynne å stryke løp, og jeg har en foreløpig 4.plass totalt å forsvare.

2.runden går ok o-teknisk, nesten uten tidstap. (Sydlige del av 2.runden) Jeg har drukket mye gjennom hele løpet, og holder bra selv om jeg bare løper i moderat tempo. Taper rundt 10 min på siste 9 km, mot 30 min på første 16 km. Kommer i mål etter 3.24 timer på en 22.plass, 40 min dårligere enn Tveite.

Hadde ikke tenkt så mye på slaget mot leggen på slutten av løpet, men når jeg skal ta av o-strømpene etter målgang ser jeg at jeg har fått et litt dypt kutt midt på leggen. Får renset det på løpet, og sydd to sting på legekontoret i Ålen. Skal også gå på penicillin i 5 dager for å være sikker på at det ikke blir betennelse. Er viktig å ikke få infeksjon med tanke på NM-uka som starten om halvannen uke.

Selv om jeg hadde en del problemer, er jeg nå i ettertid glad jeg fullførte. Det var greit å få en skikkelig gjennomkjøring, og det var jo mitt først resultat fra ett lang-NM. Jeg har heller aldri brutt noe løp før i mitt liv så vidt jeg kan huske, selv om jeg nok kunne gjort det med god samvittighet denne gangen. I dag, to dager etter løpet, har jeg vært ute og syklet i en drøy time, og jeg kan nok begynne å løpe igjen om en dag eller to til. Så det skal nok ikke være noe fare med formen til NM.
[arrangørens side med resultater og bilder] [wingok.no om lang-NM] [Stigs beskrivelse av lang-NM]

26.08.2002
Rapport fra VM-samling i Sveits 14. - 20. august
Har skrevet litt fra samlingen som er lagt ut på wingok.no
Bilder fra samlingen

13.08.2002
VM-samling i Sveits 14. - 20. august
I morgen drar jeg til Sveits på VM-samling med NOF. Det skal bli deilig å komme dit, å få trent skikkelige kvalitetsøkter i spennende o-terreng igjen.
Jeg liker kontinental orientering med fast bunn og god løpbarhet mye bedre enn tungt og steinete nordisk-terreng, og er egentlig overrasket over at det har gått så bra på løpene på Østlandet i år. Trener ganske liten del av treningen i terrenget, og liker meg best på sti og annet fast underlag. Har f.eks. ikke trent på kart siden løpene på Modum.
Har vært dårlig med oppdateringer her på siden i det siste. Men jeg skal pvøve å få tatt litt bilder i Sveits, og legge ut en rapport når jeg kommer hjem.
NOFs uttak til samlingen

13.08.2002
Eksamener 8. og 12. august
Etter løpene på Modum var det flere kretser som hadde samling i Bø, deriblant STOK, så de fleste Wing-løperene dro videre dit. Men jeg dro hjem fordi jeg skulle ha to eksamener uka etter. 8.august var det kommunikasjon, tjenester og nett, som jeg egentlig skulle tatt da jeg var på PWT i Tsjekkia, og 12.august kretsteknikk, som jeg hadde strøket i til jul. Ingen av de gikk spesielt bra, men det er deilig å være ferdig med dem uansett.

13.08.2002
Modum 2-dagers 3. - 4. august
Følte meg litt sliten og tung i kroppen uken før Norgescup-løpene på Modum. Hadde trent bra i sommer, og samlingen i Bø rett etter PWT/O-ringen hadde kanskje tatt på mer enn jeg trodde. Var derfor litt spent på hvordan det skulle gå, men så frem til to fine konkurranser. Det passet bra med noen større, men allikevel ikke så viktige løp for å få en gjennomkjøring midt i sommeren mengetreningsperiode.

På lørdagens kortdistanse ble jeg nr.18, 3.02 etter Sigve Vågsnes. Gikk bra frem til 10.post, der jeg tapte 45 sekunder pga. at jeg ikke fikk kartet helt til å stemme med terrenget, selv om jeg var riktig. Kom litt på etterskudd ut av posten, og tok feil veivalg ved å løpe rundt på sti i steden for å løpe rett på. Knotet det også til på strekket, og tapte totalt 1.30 på strekket.

På søndagens klassisk-distanse ble jeg nr.12, 10.19 etter Bjørnar Valstad som var ganske suveren. Tapte 2 minutter på en post fordi jeg ikke leste postbeskrivelse. Kom til skrenten på vestsiden av kollen midt i ringen. Fant ikke posten der, og sprang rundt og så under alt som kunne ligen på skrenter i området, før jeg fant ut at posten skulle ligge på østsiden av kollen jeg først hadde kommet til. Er vanligvis flink til å lese postbeskrivelsen, men hadde det litt for travelt denne gangen, og det straffet seg. Tapte også 2 minutter på å løpe rundt på det lengste strekket. Men totalt sett var jeg likevel ganske fornøyd. Resultatene var ikke det viktigste med løpene, og det var positivt at jeg holdt så bra på slutten av klassisk-løpet.
[resultater lørdag] [resultater søndag] [resultater sammenlagt] [norgescupen sammenlagt]

13.08.2002
NM-trening i Bø 27. - 29. juli
Etter O-ringen dro jeg og Marius til Bø for å trene til NM sammen med Even. Vi fikk trent 4 bra økter, tre i kort- og stafett-relevant terreng i Bø, og en på nabokartet til NM-klassisk som går nærmere Skien.
Les mer om samlingen på wingok.no eller Even's hjemmeside.

13.08.2002
PWT i Karlsborg og O-ringen ved Skövde 23. - 26. juli
24. juli løp Marius og jeg årets fjerde PWT løp. Det gikk ved en gammel festning i Karlsborg, som ligger på vestsiden av Vätteren.
Jeg ble nr. 14, 51 sekunder etter Pasi Ikonen. Løpet startet bra, og jeg lå likt med de aller beste ved tv-posten litt før midtveis, men fikk så en sleiv på 15 sekunder på 8.post i den diffuse skogen nord for festningen, og tapte nye 20 sekunder på 12.post der publikum stod midt foran posten og forvirret meg litt.
Marius ble disket for å være innom 11.posten to ganger, men aldri 9.posten. Men totalt ligger han allikevel på en sterk 6.plass, etter sine to 4.plasser tidligere i år. Jeg ligger på 25.plass totalt, etter å ha fått noen få poeng i hvert av de 3 løpene jeg har løpt i år.
Etter PWT dro vi til Skövde, 5 mil unna, der de to siste etappene av O-ringen gjenstod. Vi deltok ikke i noen konkurranser, men fikk løpt gjennom noen løyper og truffet masse kjentfolk.
[resultater PWT-4] [løpskartet] [PWT sammenlagt]

16.07.2002
Trening hjemme, PWT under O-ringen og kanskje NM-trening i Bø tiden som kommer
Har vært hjemme en uke siden jeg kom hjem fra World Cupen på Idre. Har fått trent bra, og har også kommet godt i gang med noe synfaring jeg skal få gjort i løpet av sommeren. Vi er 5 fra Wing som deler på å revidere et 14 år gammelt Gaula-kart, og jeg har foreløpig ikke tatt på meg mer enn 1,5 km2, så det skal nok gå bra. Har tenkt å ta minst en konte-eksamen i starten i august, og bør også begynne å lese på det snart.

Blir værende hjemme en uke til, før jeg og Marius tar en tur til O-ringen i Skövde for å løpe PWT på hviledagen der. Vi skal ikke delta sammenlagt, men løper direktepåmelding eller trener på annen måte der på de siste dagene av 5-dagars. På vei hjem vurderer vi (foreløpig mest jeg) å stikke innom Bø noen dager for å forberede oss til NM i september. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å ta NM-treningen etter Norges Cup-løpene på Modum 3.-4.august, men det passer litt dårlig med mine eksamener, så jeg håper Marius blir med på det.

Har også planer om å forbedre hjemmesiden min i tiden som kommer. Er ikke spessielt fornøyd med den slik den er nå, men har prioritert å prøve å holde den oppdatert med tekst og bilder. Har for så vidt heller ikke vært så flink til det den siste tiden, men alt skal bli bedre tiden som kommer;-)

15.07.2002
World Cup på Idre 5. - 7. juli
Etter at World Cupen var ferdig på Røros dro jeg videre til Idre for å følge løpene der. Siden jeg ikke lenger var i landslags-troppen bodde jeg på hytte sammen med bl.a. Jørn Sundby. På fredag 5.juli var det kortdistanse kvalik og finale. På søndag 7.juli var det fellesstart ultra-langdistanse.
[arrangørens side med resultater]
Bilder fra ultra-langdistansen

16.07.2002
World Cup ved Røros 28. juni - 3. juli
World Cupen ved Røros var min skikkelige landslags-debut som senior. Jeg var uttatt til å løpe sprinten 30.juni, og var reserve til klassisken 1.juli og stafetten 3.juli

Før World Cupen startet ved Røros var WC-laget og endel andre av NOFs-gruppeløpere, bl.a. Marius og Stig, på samling på HV-senteret i Haltdalen fra 25.-28.juni. Siden jeg kun skulle løpe sprinten som gikk i bynært terreng så jeg ikke den store vitsen i å løpe for lange økter i tungt terreng, men heller samle overskudd og få fart i kroppen ved å ha kortere økter. Jeg deltok på et trenigsløp i Ålen (som var relevant for lang-NM), hadde en økt i svært detaljert terreng på Holtålsåsen, løp en-manns-stafett i lettløpt terreng på Tylldalskjølen og hadde noen kortere løpeturer med stigningsløp. De som ikke skulle løpe World Cup hadde noen flere økter på kart.

Så den 28.juni dro vi til Røros. Der trente vi i Møllmansdalen før vi flyttet inn på "Vertshuset", et fint hotell midt i sentrum. 29.juni løp jeg rundt i Røros-sentrum, som ikke var sperret for løperne, og gjorde meg kjent til sprinten som skulle gå i områdene rundt sentrum.

30.juni var det klart for sprinten, med kvalifisering på morgenen og finale på kvelden. Jeg løpe greit på kvaliken, og ble nr.9 i mitt heat, ca.30 sekunder bak vinneren. Tapte ca.20 sek på at jeg leste feil kode ved en post jeg skulle ha, og løp litt videre før jeg skjønte at det var riktig post og måtte løpe tilbake. De 17 beste fra hvert av de 3 heatene gikk videre.
På finalen følte jeg at jeg hadde litt dårlig flyt på noen av de første strekkene, og tapte noen sekunder der. Resten at løpet gikk greit, men tapte 17 sekunder til Bjørnar Valstad til 8.post da jeg løp rundt og over en bro, i stedet for å plaske rett over elven som går gjennom sentrum. I kampens hete tenkte jeg rett og slett ikke på at det var mulig å løpe over elven, selv om vi hadde sett på at det var mulig før start. Endte på en overaskende bra 6.plass, 41 sekunder eter Bjørnar som vant. Det var en World Cup-debut jeg må være kjempefornøyd med:)

1.juli var jeg med og så på klassisken ved Tynset. Beste norske var Hanne Staff på 3.plass og Holger Hott Johansen og Tore Sandvik på 4. og 5.plass. Om kvelden var vi på tur med Financ Credit, den nye sponsoren til NOF. Først var det hundekjøring og kanopadling, og deretter 3-retters middag i lavo. Tror alle hadde det bra og synes det var morsomt, selv om de fleste løperene var sliten etter klassisken.

2.juli var det hviledag for WC-løpene. Først var endel av oss med ned i Olavsgruva, og senere på dagen løp jeg en 8 km lang løype i Møllmansdalen. Elles var det mest avslapping som gjaldt for de fleste. Om kvelden hadde arrangørene felles middag med kulturell-underholdning i Storstuggu.

3.juli var det stafett. Alle hadde så langt vært friske, og jeg var forberedt på en ny dag som tilskuer da jeg våknet. Men Bjørnar følte seg ikke bra i halsen, og etter å ha testet kroppen på en liten tur bestemte han seg for å ikke løpe. Dermed rykket jeg inn på 2.laget. Tore hadde slitt med helvetesild på ryggen hele uka, og følte seg heller ikke i slag til å løpe stafetten. Dermed var det duket for to Wing-løpere på stafetten, da Marius (Bjugan) fikk den ledige plassen. 2.laget bestod da av Hans Gunnar Omdal på 1.etappe, Marius på 2.etappe, og meg på siste. Hans Gunnar og Marius løp godt, og tapte hver ett minutt til teten. Jeg gikk dermed ut som 6.mann, 1-2 minutter etter de første 5 lagene som var relativt samlet. Løp bra første halvdel, og tapte kun 30. sekunder til tet til tross for lang gafling. Hadde litt kontakt med Jamie Stevenson, men etter runding av samlingsplass fikk jeg noen småbommer, og rotet også litt med koden på en gaflingspost. Ble da passert av Sverige 2, Sveits og Australia. Så de delvis foran meg etter det, man var skikkelig sliten og klarte aldri å hente de inn. Var ikke fornøyd da jeg kom i mål, men etter å ha sett på strekktiden vil jeg si jeg gjorde et brukbart løp. Var 2.34 etter Thierry Gueorgiou som løp Frankrike inn til 5.plass. Hadde relativt lang gafling, og merket at formen var på vei ned etter en lang konkurranseperiode. Men skulle selvfølgelig vært foruten småbommene mine. Vi endte som nr.10, 5.44 etter Finland som vant dobbelt rett foran 1.laget vårt som bestod av Jørgen Rostrup, Thormod Berg og Holger. I dameklassen ble vi nr.2, etter Sveits.

Får oppsummere med at jeg synes det var kjempemorsomt å få være med på World Cup. Ble tatt godt vare på, og følte meg raskt vel i det gode miljøet. Hadde aldri forventet at overgangen fra junior til senior skulle gå så lett. Nå er det bare å trene bra i sommer så en også kommer med på den avsluttende WC-runden (med innlagt EM) i Ungarn og Tsjekkia. Håper det blir flere Wing-løpere som får sjansen også da.
[arrangørens side med bl.a. resultater og bilder]
Bilder fra byvandring, sprinten, klassisken, sponsortur med hundekjøring, kanopadling og middag i lavo, besøk i Olavsgruva og stafetten

25.06.2002
Samling i Haltdalen, og World Cup ved Røros og Idre
I dag drar jeg til Haltdalen for å delta på NOF-samling fram til World Cupen starter. Søndag drar jeg videre til Røros med WC-laget, og blir der til etter sprinten jeg skal løpe på søndag. Etter det skal jeg bo på klubbhuset til Tolga og trene og se på de resterende WC-løpene i Østerdalen. Etter det er planen å dra videre til Idre for å følge World Cupen der, så det blir nok ingen oppdateringer her før tidligst 8.juli.

24.06.2002
Uttak til World Cup ved Røros
Jeg ble i dag uttatt til å løpe World Cup sprinten på Røros søndag 30.juni. Veldig morro:) Herrelaget er ellers likt med forrige runde, med untak av at Jørgen Rostrup ikke løper sprinten, og dermed gir meg sjansen.
Uttaket på NOFs side

24.06.2002
O-festivalen med NM-sprint på Romerike 21. - 23. juni
Fredag var det NM-sprint på Marikollen. Jeg ble nr.4, 22 sek etter Tore Sandvik, og kun ett sek etter Holger Hott Johansen og Jarkko Huovila som delte sølvet. Tapte 10 sek. ved 1.post, men etter det var det ikke mye å si på løpet. Men det var litt surt å bare være ett sekund unna NM-medalje.

Lørdag var det stafett. Alle løp igjen jevnt bra, og vi endte på 6.plass, etter BSK, Nydalen, KOK, Sverige og Halden.

Søndag var det den klassiske distansen under O-festivalen, og siste sjanse for å overbevise før World Cup uttaket. Jeg løp bra veldig lenge, og lå på 3.plass til vi hadde løpt i 68 min. Men jeg rotet det litt til på slutten ved å tape 2.30 min, og endte på 8.plass, 4.20 min etter Holger som vant, men kun 1.30 bak 3.plassen. Litt surt å havne rett bak feltet med World Cup løpere. Følte jeg kunne hatt en sjanse på en plass i WC-laget hvis jeg hadde holdt 3.plassen inn, men nå som alle som løp forrige runde i WC slo meg virker det umulig.
[resultater]
Bilder fra lørdagens stafett

24.06.2002
Jukola ved Lahti 15. - 16. juni
Vi ble nr. 56 i Jukola, og satte dermed ny klubbrekord. Alle på laget løp brukbart eller bedre, men de fleste har mer å gå på, så det bør være gode muligheter for forbedring til neste år.

Jeg løp den lange 3.etappen som var natt/skumring. Jeg løp ut ca 19 bak tet, litt mer enn jeg hadde håpet på. Det gikk fort i starten starten, og jeg spiket postene og passerte mye folk. Men så på en av de borteste postene gjorde jeg en stor parallellfeil, og tok meg inn kun 2 mm fra kartkanten. Etter det gikk det greit, selv om jeg fik noen småbommer på 30-60 sek. Jeg var ganske misfornøyd da jeg kom inn, og det var overaskende over at jeg bare hadde tapt 2 min til tet. Men da jeg etterpå fikk se strekktiden fant jeg ut at jeg hadde løpt fort, fordi jeg hadde tapt hele 7 min på parallellfeilen alene, og var "kun" 6 min bak beste tid. Jeg løp jevent over fortere enn han som hadde bestetid, men det hjelper jo lite når jeg får en storbom. Men det var allikevel oppmuntrande å se at jeg hadde farten inne. Følte jeg fikk mer og mer tak på det finske terrenget for hver økt.

Les mer om Wings innsats på Jukola på wingok.no
[resultater]
Bilder fra Jukola

25.06.2002
PWT i Finland 14. juni
Fredagen før Jukola var det PWT. Jeg fikk ikke løpe pga. at jeg lå som nr. 17 sammenlagt, og kun de 15 beste var sikkret plass. Men Marius slo til med 4.plass igjen, kun 3,5 sek etter Yuri Omeltchenko og 0,1 sek bak Pasi Ikonen på 3.plass.
Bilder fra PWT Da jeg tok bildene mine var Marius nr.3 fordi Yuri først fikk feil tid.

13.06.2002
Rapport fra Finland
Stig har skrevet om Suunto Games på wingok.no. Kanskje skriver jeg også litt selv når jeg kommer hjem fra Jukola.

Siden mandag har vi bodd hos Øyvind Loe Johansen i hans leilighet i Helsinki. Vi har hatt det bra og fått slappet av, trent, solt oss, sett på TV, vært på kino, spilt Ski-Jump på PC, shoppet, spist og sikkert gjort litt til.

I kveld skal Stig og jeg løpe Forssa Phone Games. Startfeltet er veldig bra, og jeg gleder meg selvfølgelig. Så bærer det videre til Jukola ved Lahti. Wings lag finner dere på wingok.no.
Bilder fra Suunto Games

05.06.2002
Suunto Games, Forssa Phone Games og Jukola i Finland 6. - 16. juni
I morgen reiser jeg til Finland for å være med på Suunto Games ved Helsinki 8. - 9. juni. De øvrige norske er Stig Alvestad, Hans Olof Amblie, Marius Bjugan,Ivar Haugen, Linda Antonsen, Marte Balchen, Gøril Fristad og Ingunn Fristad. Det er klassisk distanse på lørdag og jaktstart kortdistanse på søndag. Det blir stor og god internasjonal deltagelse.

Vi tre fra Wing og Marte blir igjen i Finland frem til Jukola helgen etter. Fra mandag til torsdag skal vi bo hos Wingløperen Øyvind Loe Johansen. Der skal vi ta det forholdsvis rolig, men vi skal i hvertall finne noen fine kart å trene på.

På torsdag 13. juni reiser vi til Forssa der jeg og Stig skal løpe Forssa Phone Games på kvelden. Det er de siste årene blitt et populært løp, som alltid går to dager før Jukola, og har i år topp deltagelse fra 13 nasjoner. Pasi Ikonen, som vant i fjor, og Tore Sandvik, som vant i 1999 og 2000, stiller også i år.

Etter løpet drar vi til Lahti-området der Jukola skal gå. Jeg og Stig får bo sammen med Bækkelaget, mens Marius bor på PWT-hotellet. Fredagen trener vi i nobo-terrenget til Jukola, og ser på at Marius løper PWT. Lørdag ettermiddag ser vi på Venla-kavlen for damene, før det om kvelden er klart for Jukola. Laget vårt er ikke klart enda, men jeg løper ganske sikkert 3.etappe, som er den lange natt-etappen på 13 km.

05.06.2002
Wing-samling på Vingelen 31. mai - 2. juni
Les mer om samlingen og finn resultater fra noen av øktene på wingok.no
Bilder fra samlingen

27.05.2002
Eksamen i Datamodellering og databaser 27. mai
I dag hadde jeg siste eksamen for i vår, i Datamodellering og databaser. Det gikk vel sånn middels, men det er i hvertfall veldig deilig å være ferdig med eksamensslitet for å vår. Nå er det ferie!!!!:)

Fremover skal jeg oppdatere denne siden litt oftere, og jeg har også planer om å forbedre designet. Skal også utvide bildearkivet for tidligere år litt, og kanskje legg ut flere kart. Har du ønsker til hva jeg skal legge ut; skriv det i gjesteboken eller send meg en mail.

27.05.2002
Freidigstafetten 26. mai
På søndag løp jeg Freidigstafetten i Leinstrandmarka. (Samme terreng som ble brukt til ski-o-NM i vinter.) Etappefordelingen var Stig, Morten, Lars, meg og Marius. Alle løp bra, og vi vant tilslutt ca 10 min foran Freidig. Personlig tapte jeg et lite minutt på å sette meg fast i en tett skråli til 3.post, og ca. ett minutt ved sistepost. Kom litt til høyre for den, og dro enda lenger til høyre før jeg forstod at jeg var på feil vei. Ellers var løpet bra.
[Artikkel i Adresseavisen] [Stig har skrevet om stafetten på wingok.no] [Stig sine bilder fra stafetten]
Mine bilder fra stafetten

27.05.2002
Uttak til Suunto Games ved Helsinki 8. - 9. juni
Etter testløpen ble både Stig, Marius og jeg uttatt til Suunto Games ved Helsinki 8.-9.juni. De øvrige norske er Hans Olof Amblie, Ivar Haugen, Linda Antonsen, Marte Balchen og Gøril Fristad. Sunnto Games er en B-landskamp, så mye mer vet jeg ikke enda.

Vi tre fra Wing pluss Marte blir igjen i Finland frem til Jukola helgen etter. Hvor vi skal være er enda ikke helt klart, men vi skal i hvertall få trent på kart. Det er aktuelt å delta på Forssa Phone Games på torsdagen, der det er veldig bra deltagelse (og fine premier).
[Uttaket på NOFs side]

27.05.2002
Oppdatert Norges-cup etter testløpene
Norges-cupen er nå oppdatert etter testløpen, og jeg ligger på en oppløftende 6.plass i mitt første seniorår.
[Oppdatert Norges-cup]

27.05.2002
Eksamen i Systemutvikling 21. mai
Fra testløpene bar det rett hjem til eksamen i Systemutvikling. Pga. PWT og testløp fikk jeg ikke forberedt meg så godt, men det gikk overraskende bra takket være greie oppgaver og at det var åpen bok.

27.05.2002
Testløp på Kongsberg 18. - 20. mai
Forrige helg var det testløpe innlagt i PinseløpeneKongsberg.

På sprinten åpnet jeg bra og lå på 2.plass før jeg tapte 40 sek ved å stå 20m unna 4.post uten å se den. Etter det fikk jeg aldri flyten helt tilbake, men det gikk ok videre. Men da vi løp inn i boligfeltet etter publikumsposten presterte jeg å ta av en vei for tidlig, noe som medførte nye 20 sek i tidstap. Tapte også 20 sek på et litt dårlig veivalg helt på slutten. Fasiten ble 24.plass, 1.37 bak Bernt Bjørngård.

På korten fikk jeg en liten bom/sleiv både på første og andre post. Så gikk det bra og jeg møtte Holger Hott Johansen som hadde startet 2 min foran og bommet. Men før 10.post ble jeg lurt av ett myrsig i noe grønt som så ut som en grøft, mistet kartkontakten og ble usikker på hvor jeg var. Tapte ett drøyt minutt på dette strekket. Resten av løpet gikk greit, og jeg ble nr.11, 2.00 bak Jørgen Rostrup.

På klassisken åpnet jeg bra, fikk så noen etterfølgende bommer, og ble tatt igjen av Jørgen Rostrup. Da det ikke var de store veivalgsalternativene, men mye rett på løping endte det med at jeg hadde kontakt med Jørgen det meste av løpet etter det. Jeg hadde selvfølgelig kontroll på orienteringen selv, men det er ingen tvil om at jeg hadde slitt med å holde et så høyt tempo alene. Ble overraskende nr.2, 2.13 bak Jørgen.

Totalt sett er jeg rimelig fornøyd med testløpene. Selv om jeg følte det gikk litt tungt fysisk, ser jeg på strekktidene at jeg har farten inne. Det er oppløftende, men det ble litt for mye bomming, spesielt på de to først løpene. Men jeg har knapt løpt ved Kongsberg tidligere, og jeg følte at jeg fikk mer og mer tak på det noe uvante og diffuse terrenget for hvert løp. Tror jeg kunne gjort det enda bedre hvis testløpene hadde gått i mer kontinentalt terreng, slik World-cup-løpene gjør. [resultater]
Bilder jeg tok under testløpene, også av bowling, bilijard og go-cart

16.05.2002
Klubbmesterskap sprint for NTNUI på Moholt 16. mai
I dag var det klubbmesterskap sprint for NTNUI på Moholt. Jeg har følt meg litt sliten etter PWT, og siden jeg løp sprint-cup i går tok jeg det rolig i dag for å få overskudd fram til testløpene på Kongsberg til helgen.
Bilder jeg tok under løpet

14.05.2002
PWT i Tsjekkia 10. - 12. mai
I helgen var jeg i Tsjekkia og løp Park World Tour. Det var fint vær og vi hadde det veldig bra. Jeg gikk greit videre fra kvaliken, og ble henholdsvis nr. 13 og 15 på de to finalene. Var rimelig fornøyd med alle løpene, selv om jeg gjorde noen mindre feil i hvert av de. Jeg skriver ikke noe mer om hvordan det gikk, det kan du lese om via linkene under. På PWTs nettside finner du det meste du skulle lure på om PWT; info, resultater, bilder, kart fra løpene og mye mer.
[PWTs nettside] [kvalifisering] [løp 1] [løp 2] [Artikkel i Adresseavisen] [wingok.no]
Bilder fra PWT, tatt av meg og Bøen

08.05.2002
PWT i Tsjekkia 10. - 12. mai
I morgen reiser jeg til Tsjekkia for å delta på PWT. Kvalik på fredag, og løp på lørdag og søndag. Sjekk ut www.pwt.org for mer info. Mattis skal også lage en reportasje på O-nett

08.05.2002
Sprint-cup-4 på Ladehammeren 8. mai
Marius og jeg har synfart kartet, så jeg var prøveløper. Tok masse bilder under løpet.
Bilder jeg tok under løpet

06.05.2002
Resultater fra Tio-mila
Nå er det endelig kommet resultater fra Tio-mila som gikk ved Surahammar 27.-28.april 2002. Men det er endel etappetider som er litt feil, og enkelte som er helt på vidda. Det er visstnok også lag som er disket som fortsatt er med på listene. Men totaltidene for hvert lag skal være riktig.
Uansett ser det ut til at herrelaget vårt ble nr. 100, og det er bedre enn på mange år :-) Ser ut til at jeg har ca 6.beste etappetid på "långa natten", 3.49 bak Fredrik Löwegren. Men jeg var under minuttet bak Anders Nordberg som var ca 3.best. Må legge til at disse tidene er uoffisielle, men de fleste virker fornuftig. Er endel som har fått litt feil tid, men tror de jeg har tatt med er riktige. Min tid stemmer i hvertfall med den jeg tok selv. [Stigs beskrivelse av Tio på wingok.no]
Bilder fra damestafetten

1	Halden Skiklubb	11:44:14
01:22:00	Jon Duncan             	     
01:14:58	Bjørn Eriksen           	     
01:10:39	Joachim Carlsson          	     
01:51:44	Øystein Kristiansen        	     
00:52:30	Torgeir Snilsberg         	     
00:59:39	Petter Thoresen          	     
00:54:42	Kjetil Bjærlo           	     
01:00:13(?)	Mats Haldin            	     
01:00:51(?)	Jarkko Huovila           	     
01:16:58	Tore Sandvik            	     

100	Wing OK		14:04:44
01:20:22	Marius Bjugan        
01:30:38	Even Lillemo            	     
01:37:09	Stig Alvestad           	     
01:42:51	Øystein Kvaal Østerbø       	    
00:51:37	Morten Strand               
01:05:43	Svein Erik Bratsberg        	     
01:09:13	Per Arne Troset          	     
01:27:32	Jan Egil Wagnild          	     
01:22:15	Anders Fougrer           	     
01:57:24	Lars Moholt            	     
01.05.2002
Øya-stafetten 1. mai
I dag var jeg med på Øya-stafetten. Det er en friidrettsstafett med 7 etapper på mellom 550m og 1700m som foregår fra Øya og i området rundt Nidelva. Jeg var huket inn for å ta den lange 3.etappen for Trondheim Friidrett. Det gikk veldig bra. Ketil Gjøvåg løp meget bra på 1.etappe, og ga oss luke alt da. Jeg fikk løp ut i tet med 30-40m bakover til Heimdals Terje Olsen, og den klarte jeg å holde etter et jevnt løp. Resten av laget løp også strekt, og avstanden til Heimdal holdt seg helt til mål.
Det var morro å se at det gikk så bra på fast underlag mot gode friidrettsløpere, dette lover bra for PWT i Tsjekkia om en drøy uke.
[Adressa sin reportasje om stafetten]
Bilder Stig tok for meg under stafetten

29.04.2002
Tio-mila ved Surahammar 27. - 28. april
I helgen var vi på Tio-mila ved Surahammar, 12 mil vest for Stockholm. Vi hadde en svak start på de tre første etappene, både Marius, Even og Stig hadde problemer med den vanskelige orienteringen i mørket. Det ble ekstremt stor spredning i starten. Jeg løp bra på långa, og tok inn ca 8 min på Halden i teten etter et godt løp. På de tre neste etappene løp våre rutinerte løpere Morten, Svein Erik og Per Arne godt, og vi avsluttet med Jan Egil, Anders og Lars som løp oss inn til en plass rundt 100-120. Mer info kommer når emit klarer å lure frem noe mer resultater........
[Stigs beskrivelse av Tio på wingok.no]
Selv om det var vått og gjørme, og resultatsystemet gikk til helvete synes jeg det var en fin tur. (Det skyldes kanskje at jeg løp såpass bra selv:) Men jeg ser nå frem til Jukola som jeg synes er mye bedre på alle områder. Det er nærmere sommeren og det bruker derfor å være varmt og fint vær, og det er heller ikke så mørt om natten. I tillegg er det er kun 7 etapper, og etappeoppsettet passer oss bedre.
Bilder fra damestafetten

18.04.2002
Sprint-cup-2 i Smidalen 18. april
Jeg var sår i halsen i dag, så jeg løp ikke. Men jeg så på og tok en masse bilder.
Bilder jeg tok under løpet

15.04.2002
Vårstafetten og Vårspretten ved Halden 13. - 14. april
På lørdag løp vi Vårstafetten ved Halden. Etter jevnt gode løp av alle, avsluttet jeg med å løpe oss i Wing inn til 5.plass på siste etappe.
På søndag var det Vårspretten. Jeg løp et stabilt godt løp med lite tidstap, men ble overasket over at det skulle holde til så bra som en 4.plass i min norges-debut i H21-E. Har tidligere i år gjort det bra både i Spania og Tsjekkia, men var før helgen spent på hvordan det skulle holde mot hele norgeseliten.
[resultater]
Bilder jeg tok under stafetten og i løpet av lørdagskvelden

17.04.2002
NOF-samling i Skåne 4. - 7. april
Fra Tsjekkia dro vi som skulle på NOF-samlinga i Skåne direkte til Hässleholm. Var der og trente rolig i to dager før de andre kom.
På samlingen trente vi i kontinentalt terreng. Vi hadde to høyøkter på fredag. Først en kortdistanse som Marius vant. Det var en forholdsvis enkel og kort løype, og det ble meget tett. Jeg var ett minutt bak etter noen mindre feil. Andre økt var en jaktstart som bestod av 3 sløyfer på 1,7 km. Jeg løp ett bra, og løp meg litt opp plasseringsmessig. Hadde nøyaktig samme tid som Marius som også da klarte å dra i land seieren etter en hard spurt mot flere løpere. Kilometertidene lå på rundt 5 min/km på begge øktene, så en må kunne si at det gikk fort unna tiltross for brukbar kupering og våte myrer.
Bilder jeg tok, de fleste av juniorer

17.04.2002
Zombie-travels i Tsjekkia i påsken
I påsken var jeg med Zombie-travels til Tsjekkia. Vi bodde i Zaksin, 60km nord for Praha. Der var det heftig klippeterreng og vi hadde det velig bra på alle områder (mat, overnatting, treninger, løp, vær...) De andre som var der var Jørn Sundby, Ivar Haugen, Marte Balchen, Anne Margrethe Hausken, Toggen, en bil bra Vestfold og en bil med Østfold-gutter.
Siste helgen løp vi 3-dagersløpet Prague Easter. Jeg løp solide løp, og vant sammenlagt etter en hard avslutning mot Ivar og Marian Davidik.
[Arrangøren sin side med resultater, bilder og kart]
Bilder jeg tok under turen

23.03.2002
Samling ved Madrid 8. - 18. mars
Sammen med Wing, kretslaget og endel andre trøndere var jeg på samling i fjellene nord for Madrid 8. - 18.mars. Vi hadde det bra selv om været var dårlig.
Siste helgen løp vi Martin Kronlund Trophy. Jeg vant første løpet og sammenlagt, og fikk et 1,4 m langt sverd i premie.
Bilder fra trening og annet som skjedde under oppholdet

News from 2010 - 2005, 2005, 2004 and 2003