News from 2010 - 2005, 2005, 2004 and 2002

31.12.2003
Ski-o i Östersund 27. - 28. desember
Sist helg var jeg i Östersund og gikk ski-o-løp. Pga snømangelel lenger syd i Sverige, ble de svenske testløpen flyttet til Östersund. Det sveitsiske landslaget var også der på VM-samling, så det var bra konkurranse.
Lørdagen var det kortdistanse. Jeg gikk et bra løp med god flyt, men følte det fortsatt manglet litt på farten. Endte på 4. plass, drøye minuttet bak Bertil Nordqvist. Resultater lørdag
På søndag var det (en litt kort) langdistanse. Jeg gjorde noen mindre gode veivalg, som jeg tapte på, spessielt i starten. Men på siste halvdel gikk jeg nesten likt med Bertil, som var suveren på hjemmebane i dag igjen. Ble nr. 3, drøye to minutter bak. Resultater søndag

Jeg er godt fornøyd med helgen, selv om jeg gjorde noen unødvendige feil søndag. Var ikke skremmende langt bak de beste, og jeg føler jeg har endel mer å gå på. Så jeg ser lyst på de viktige løpene som kommer. Det blir tett program fremover, med nye løp ved Östersund 3., 4. og 6. januar og NOM på Austlid 9. - 11. januar. Men sesongens hovedmål er selvfølgelig VM ved Åsarna/Östersund 11. - 15. februar.

23.12.2003
Juleferie
Nå er det en uke siden jeg hadde siste eksamen, og juleferien er godt i gang. Det deilig å ha ferie, og kunne konsentrere seg om trening og andre ting som har blitt forsømt den siste tiden.
Været her vært velidg varierende i Trondheim i høst, men nå er det veldig fine skiforhold i marka.

02.12.2003
Ferdig med 2 av 4 eksamener
Jess, da er jeg halvferdig med eksamenene for i høst. Hadde Teknologiledelse i går, og Digitalteknikk og datamaskiner i dag. De siste dagene har derfor bestått av mye lesing, kun avbrutt av trening, spising og soving. Derfor var det fint at det gikk forholdsvis bra, slik at jeg i hvertfall slipper å ta fagene om igjen.
Neste eksamen er Geodesi, som er først 12. desember.

Jeg vil også anbefale å følge med på ShanglaBanglas julekalender "le Tour de ShanglaBangla". Der kjemper 24 "ryttere" om å holde ut helt til julaften. En ryker ut av touren hver deg, og jeg er en av de som fortsatt er igjen.

24.11.2003
Ski-trening på Kvikne sist helg
Meg på ski på Kvikne Audun og Kjersti I helgen var jeg og gikk på ski på på Kvikne sammen med Audun Weltzien, Øyvind Lund, Kjerst Reenaas og to til fra NTNUI. Der var flere mil med fine løyper, og vi fikk to økter á 2 timer hver dag.

Jeg har bare vært et par enkelt-turer på ski siden jeg var på bre-samling Sveits i starten i oktober, så det var fint å komme på snø å få skikkelige skiforhold igjen. Men selv om det har vært lite skitrening på snø den siste måndeden har jeg fått trent veldig bra for det. Det milde været har gjort det mulig å gå på rulleski helt fram til forrige helg, og det har også blitt fokusert ekstra på styrketrening. Siden PWT i Småland har jeg trent over 15 timer hver uke, og jeg føler meg nå godt forberedt til skisesongen. Det er fortsatt lenge til de viktige konkurransene, og ingen grunn til å stresse selv om det ikke er snø i Trondheim.

Neste mandag har jeg første eksamen, og så går det slag i slag frem til den fjerde og siste eksamenen 16. desember. De kommende ukene kommer derfor til å bli tilbragt i Trondheim med eksamenslesing (og mengetrening) i fokus.

09.11.2003
NOFs-grupper for 2004
Norges Orienteringsforbund Nå har NOF endelig tatt ut alle landslagsgruppene for 2004.
Jeg kom med i U25-gruppen, der det bare er unge lovende løperene. Jeg synes det ser ut som en velidg spennede gruppe, og håper vi kan utfordre løperene i elite-gruppen om EM- og VM-plassene. Over halve gruppen er bosatt i Trondheim, så det er lett å se hvor O-Norges fremtid er.
NOFs uttak: Elite-gruppen, U25-gruppen, Junior-gruppen

27.10.2003
PWT og Smålandskavlen 23. - 26. oktober
Park World Tour Årets Park World Tour skulle egentlig gått som 4 løp i Kina i starten av november. Men pga SARS-faren ble de flyttet til Småland i forkant av Smålandskavlen. Det ble 3 løp, i hhv Växjö, Jönnköping og Eksjö.

Det første løpet foregikk på campusen til Växjö universitet, og det ble mye gressløping mellom blokker. Løpet gikk meget bra, bortsett fra en feil der jeg tapte 14 sekunder til bestetid på 17.post som var en grop. Jeg endet på 6.plass, 13 sekunder bak vinneren Michalel Mamleev. Jeg var godt fornøyd med resultatet, men bommen på slutten var sur fordi jeg før det ledet på alle som slo meg i mål. Marius (Bjugan) ble nr. 10, og var en av de som lå forran meg før jeg bommet. Men også han fikk tidstap på slutten.

Det andre løpet gikk i Stadsparken i Jönkjöping, som bestod av nærskog med mye stier. Jeg hadde en bra start, men da jeg tok igjen Jörgen Olsson ble jeg med han på en 20 sekunders sleiv på 8.post. Tapte også 10 sekunder til nest siste ved å komme litt for lavt. Jeg ble nr. 10, 39 sekunder bak sveitseren David Schneider.

Det tredje og siste løpet gikk fra torget i Eksjö, og bød på krevende by- og park-orientering. Jeg sprang et prikkfritt løp, og var meget fornøyd da jeg kom i mål. Det ble 6.plass, kun 9 sekunder bak vinner Emil Wingstedt. Marius løp igjen godt og ble nr. 11, men han fikk også denne dagen en liten bom som kostet han en plasering helt i toppen.
I ettertid har jeg sett at jeg tapte 9 sekunder til bestetid til 1.post. Jeg synes selv at jeg løp fort på strekket, men tapte kansje litt på å tråkle meg frem rett på. Jeg følte at jeg hade fin flyt hele løpet, noe som bekreftes av stekktidene mot slutten. Det er alltid noen noen satser alt fra start, men de som hadde bestetid til 1.post kom hver dag langt ned på listen i mål. Det er kanskje derfor lurt å holde igjen noen sekunder i staren for å finne flyten og ligge på forskudd resten av løpet.

Sammenlagt vant den franske verdensmesteren Thierry Gueorgiou etter to andreplasser og en femteplass. Jeg endte totalt på 8.plass, mens Marius ble nr.14. I dameklassen imponerte Anne Margtethe Hausken med må vinne sammenlagt, etter hhv andre, fjerde og førteplass. Wings Elise (Egseth), som vant sprinten på Junior European Cup for noen uker siden, fikk løpe de to siste løpene. Hun fikk dermed prøve seg mot verdenseliten og en inspirasjon for videre satsing.

Smålandskavlen På Smålandskavlen løp jeg 2.etappe som i likhet med den første var nattorientering med individuell start. Jeg hadde noen småsleiver, men ingen større feil, og er godt fornøyd med løpet. Løpingen til de andre Wingerene varierte litt, og vi endte på 53.plass som 3. beste norske lag. Finske Delta vant etter en spennende avsluttning.

Kart med veivalg: PWT-1, PWT-2, PWT-3, Smålandkavlen del-1, Smålandkavlen del-2
PWTs nettside med bl.a. resultater og bilder fra hver løp: PWT-1, PWT-2, PWT-3, Sammenlagtliste herrer
Østerbø best av de norske, Adressa 24. oktober 2003
Wings nye verdenstopp, Adressa 27. oktober 2003

18.10.2003
Debatt om intervall kontra rolig langtur som "riktig" trening
Etter Ulrik Wisløfs artikkel i Skisport har det i Adresseavisen de siste ukene pågått en debatt om hva som er riktig trening for utholdenhetsidretter. Jeg har lagt ut artikkelen fra Skisport og linket til de artiklene jeg har funnet på Adressas nettside. I artikkelen "- Har tro på Samdals modell" står det om Emil Wingsteds erfaringer med mye intervalltrening.
Staff-Valstad.com har også tatt opp temaet, og flere har kommet med sine synspunkter der.

Artikkel av Ulrik Wisløff, Skisport - nr. 6 - 2003
Gambler med nytt treningsopplegg, Adressa 7. oktober 2003
- Vi må våge å utvikle langrenn, Adressa 8. oktober 2003
- Har tro på Samdals modell, Adressa 8. oktober 2003
Vær forsiktig med Marit!, Adressa 9. oktober 2003
Alle har de trent helt feil, Adressa 14. oktober 2003
- Forskerne er kunnskapsløse og arrogante!, Adressa 16. oktober 2003
Professor tar forskerne i ørene, Adressa 18. oktober 2003

15.10.2003
Ski-o-samling i Les Diablerets i Sveits 3. - 13. oktober
Utsikten fra der vi bodde Den siste halvannen uken har jeg vært i Les Diablerets i de sveitsiske Alpene. Marte Reenaas, Anders Hauge, Eivind Tonna og jeg var med de sveitsiske ski-o-løpere på samling. Vi gikk på ski på en bre nesten 3000 moh, og trent på barmark nede i dalen mellom 1000 og 2000 moh.

Anders Hauge og Marte Reenaas tester laktat De første dagene var det litt dårlig vær med snø, tåke og vind. Det ble derfor ikke så mye skigåing, men vi fikk trent veldig bra likevel. Men etter et par dager ble det perfekt, med nysnø og kjempeforhold på breen. Det svenske langrennslandslaget og det norske rekruttlaget i skiskyting var der også samtidig som oss.

Det ble totalt sett en veldig bra samling. Det ble mye trening, og de fine skiforholdene ga insprirasjon til å starte grunntreningen mot en ny sesong. At vi fikk en så bra samling kan vi takke sveitserene for. De ordnet med transport og innkvartrering for oss, og ga oss matching og selskap på treningen.
Bilder fra Les Diablerets

01.10.2003
Portrett av meg på UngeBoeen.com
Christian Wiig Bøen har laget et portrett av meg, der jeg forteller om Wings sølv i NM-stafett.
UngeBoeen.com: Øystein Kvaal Østerbø om NM-stafett 2003

01.10.2003
Stig vant natt-NM i Bergen 27. september
Gullvinnerene i natt-NM Stig (Alvestad) slo til med seier i natt-NM, etter et meget godt løp, og fikk med det sin første individuell NM-medalje som senior. Se Stigs løpsanalyse på wingok.no.
Natt-NM ble ingen højdare for min del. Etter delvis bra løping, men også mye bom, endte jeg på en 25.plass, 10 min etter Stig.

Norgescup sprinten tidligere på dagen gikk derimot bra, og jeg ble nr. 3. Holger Hott Johansen vant forran Martin Skrove, som slo meg med 2 sekunder.
Norgescupen ble avsluttet etter helgens løp. Jeg ble nr. 10 sammenlagt, en plass svakere enn i fjor. Stig rykket kraftig opp etter NM-seieren, og ble beste Winger på 6.plass sammenlagt.

Kart med veivalg: Sprint, Natt-NM del-1, Natt-NM del-2
Arrangørens nettside med bl.a. resultater
Resultater Norgescupen
Bilder fra natt-NM
Alvestad tok gull i mørket, Adressa 28. september 2003

22.09.2003
Armfeldtnatta 17. september
Sist onsdag ble Armfeldtnatta, med innlagt KM-natt, arrangert fra Studenterhytta til NTNUI. Jeg vant etter et stort sett bra løp, men hadde noe mindre tidstap og en bom på 2 minutter.
Even Lillemo hadde lagt en fin løype på 8 km, med flere veivalgsmuligheter. Even har laget en veivalgsanalyse, der han forteller her litt om hvilke tanker han hadde bak løypa, og hvilke prøvelser han ville utsette løperne for. Jeg har også skrevet noen kommentarer om gjennomføringen av løpet mitt.
Resultater/strekktider
Kart med veivalg

12.09.2003
NM-uka på Berkåk 4. - 7. september
Wing blr nr. 2 i stafetten, bak Halden og før Bækkelagat De individuelle løpene på NM gikk ikke så bra som jeg hadde håpet, og jeg ble nr. 21 på klassisk og 19 på kort.
På stafetten slo derimot "Wing-gutta" tilbake, og vi tok SØLV. Vi ble kun slått av Halden, som hadde VM-medaljører fra både Norge, Sverige og Finland på laget.
Her er det jeg har jeg skrevet om stafetten for Wings medlemsblad "O-kontakt".

Lars og Elise tok medalje på korten Gledelig var det også at juniorene Lars (Moholt) og Elise (Egseth) tok hhv. sølv og bronse på korten. Elise har lenge løpt godt, men har manglet en NM-medalje.
Også Lars har stor kapasitet, og har bl.a. NM-gull fra langrenn sist vinter. Men han har hittil ikke fått det helt til i de viktig o-løpene, og dette må derfor regnes som et gjennombrudd for han.
Jeg både håper og tror suksessen i NM inspirerer til videre satsing for begge to.

Resultater: Klassisk, Kort kval., Kort finale, Stafett
Kart: Klassisk, Kort kval., Kort finale, Stafett del-1, Stafett del-2
Bilder fra NM
Sølv og bronse = kakefest, Adressa 9. september 2003
Revansjerte seg, Adressa 8. september 2003
Slått ut av grantre, Adressa 8. september 2003
Utfordrer utlendingene - i NM, Adressa 4. september 2003

29.08.2003
Wings Ungdomsløp ved Bekken 28. august 2003
Stig har skrevet litt fra løpet på wingok.no
Mine bilder fra løpet

25.08.2003
KM klassisk og stafett 23. og 24. august
På lørdag var det KM klassisk ved Digre. Løpet gikk på stafettkartet fra NM 2001. Jeg ble nr. 5 i H21-, men fikk bronse i KM. Joahn Ivarsson vant etter et meget god løp. Han blir nok farlig på SM i år også!
Jeg hadde noen mindre bommer og halvgode veivalg, en det meste tapte jeg på at jeg var litt umotivert og sprang for sakte, spessielt på slutten.

Starten på KM-stafett Søndag var det stafett ved Stjørdal. Wing ble nr. 2 i H17-, 2 min bak Freidig.
Jeg gikk ut rett bak Johan på siste etappe. I starten byttet vi på å ligge først, og jeg fikk en liten luke da han tapte 30 sek på 4.post. På 7.post var vi igjen sammen, og jeg valgte å løpe til høyre for vannet. Johan løp til venstre. Høyre var nok ikke det beste, og jeg var 20 sek bak Johan på 8.post. Jeg hørte noen løpe ut av posten i det jeg kom inn mot den, men fikk aldri øyekontakt. Og etter litt tidstap i grønten både til 9. 10. og 11. post var jeg sjanseløs til å ta han igjen. Det er bare å gratulere Freidig med seieren, men NM om 14 dager er en god anledning til å ta revansje!

Resultater: Klassisk, Stafett
Kart: Klassisk del 1, Klassisk del 2, Stafett
Bilder fra stafetten

22.08.2003
Kart fra i sommer
Nå har jeg lagt ut kart fra alle konkurransene jeg har løpt i sommer. Kan friste med kart fra bl.a. Sveits, Slovenia og Tyskland.
Gå inn under kart i menyen til venstre for å finne eldre kart.
O-kart fra konkurranser sommeren 2003

19.08.2003
Euromeeting ved Dresden i Tyskland 14. - 18. august
Den norske troppen Nå er jeg hjemme igjen etter etter tre fine konkurranser under Euromeeting.

Sprinten var forholdsvis enkel o-teknisk, men tung fysisk med mye stigning. Jeg løp et tilnærmet bomfritt løp, og endte på 6.plass. Ingunn (Fristad) og Birte (Riddervold) var best av jentene, og ble hhv. nr. 4 og 6.

Jeg spurter i mål forran Kim Fagerudd på klassisken Klassisken var real kontinental orientering. Jeg løp brukbart, og ble nr. 16, 5 min etter Tobias Andersson. Ingunn var igjen best av jentene og ble nr. 3 etter å ha ledet midtveis.

På stafetten ble det rent Wing-lag i herreklassen. Stig var med teten inn på 1.etappe, Marius fikk noen bommer på 2.etappe, og jeg avsluttet med å løpe oss inn til 6.plass etter et godt løp på siste etappe. Jentenes 1.lag løp godt, og Tone (Wigemyr), Birte og Ingunn ble nr. 2.

Kart: Sprint, Klassisk, Stafett
Resultater og NOFs omtale
Stig sine og mine bilder fra Euromeeting

25.07.2003
VM-testløp i Sveits og trening, konkurranser og ferie i Mellom-Europa 8. - 23. juli
Meg, Aislinn, Allan og HC ved Slovenins største foss Nå er VM-testløpene over. Jeg ble nr. 2 på begge sprintløpene, etter to bra løp.
Til tross for et lite håp ble jeg ikke uttatt til VM, men jeg er reserve til sprinten.

Etter testløpene var vi en rundtur i Østerrike, Italia og Slovania. Aislinn og Allan fra GBR/Irland var sammen med Stig, HC og meg. Det ble tid til både ferie, trening og noen o-løp. Vi hadde det topp, og jeg anbefaller å ta en titt på bildene og kartene fra Slovenia.

Stigs bilder fra turen
Mine bilder fra Østerrike og Italia
Mine bilder fra Slovenia
Kart fra VM-testløp i Sveits: Sprint-1, Sprint-2, Mellom, Lang del 1, Lang del 2
Kart fra OrienteeringOnline-cup i Slovenia: Løp 1, Løp 2, Løp 3
Bjugan håper på et mirakel, Adressa 9. juli 2003
Øystein vraket fra VM-troppen, Adressa 15. juli 2003

07.07.2003
Klart for VM-testløp i Sveits og trening, konkurranser og ferie i Mellom-Europa 8. - 23. juli
Har ikke skrevet noe her på en stund, og det kommer nok ikke noen nytt på noen uker heller.
I morgen resiser jeg til Sveits for VM-testløp. Det er sprint på onsdag og torsdag, kort på lørdag og klassisk på søndag. Det er vel på sprinten jeg har størst sjanse for en VM-plass. Formen er stigende selv om jeg ikke føler meg helt i toppslag, så det blir spennende å se hvordan det går. Resultater kommer nok på NOFs nettside.
Etter det blir Stig, HC og jeg igjen i Mellom-Europa en drøy uke, da skal vi bl.a. trene i Sveits og Italia, løpe OrienteeringOnline-cup i Slovenina, og bare ha ferie og slappe av.

20.06.2003
Jukola-tur til Finland 11. - 16. juni 2003
Forrige uke var vi Finland og løp bl.a. Jukola.
Her ligger et referat jeg har skrevet fra Jukola. Det er også noen interessante linker der.
Trykk på "Kart" i menyen til venstre, eller følg direkte-linken under, for å se kartet mitt fra Jukola, og alle andre løp hittil i år.
wingok.no finner du også utviklingen til Wings to herrelag under Jukola.
O-kart fra konkurranser og trening våren 2003
Mine bilder fra Finland og Jukola

20.06.2003
Masse nye kart
Er sår i halsen, og har derfor vært mest inne de siste dagene. Har brukt tiden til å scanne kart og ordne opp i andre ting.
Har lagt ut masse kart fra de siste årene.Trykk på kart-linken til venstre, eller følg linkene under for å finne de nye kartene.
Ski-o-kart fra World Cup 2003
O-kart fra internaskjonale mesterskap 2001
O-kart fra internaskjonale mesterskap 2000
O-kart fra internaskjonale mesterskap 1999
Ski-o-kart fra junior VM 1999, 2000 og 2001

05.06.2003
Wing-samling ved Røros og klubbmesterskap i Ålen
Forrige helg hadde Wing breddesamling på Røros. Hans Christian Skogholt, Lars Moholt og jeg dro opp til hytta vår ved Røros alt onsdag, og fikk noen økter før de fleste andre kom. Det ble mange fine og varierte økter, bl.a. intervaller, langtur, utfor-o, restitusjonstur, styrke, dirigerings-o, sprint-o, hurtighet, o-intervaller, sykling og o-løp. Søndag var det klubbmesterskap på fjorårets lang-NM kart i Ålen. Jeg fikk et litt blidere møtet med terrenget enn under NM-løpet, og vant den 6,8 km lange løypa på 38 minutter etter et godt løp.

Da vi hadde to økter hver dag ble det en optimal treningsuke. I mai måned har jeg kjørt mye mengde. Etter en vinter med mye konkurranser og reising i forbindelse med ski-o, og dermed mindre tid til grunntrening, trengte jeg denne mengdeperioden. Jeg føler det har gått jevnt fremover den siste tiden, og at jeg nå er godt forberedt for VM-testløp og andre viktige konkurranser.

05.06.2003
God Wing-innsats i Freidigstafetten
Søndag 25. mai ble Freidigstafetten arrangert i Trolla. Etter en tett stafett, hvor begge Wing-lagene var i teten etter fire etapper, endte det med at jeg på siste etappe kunne løpe 1.laget vårt inn til seier forran Trollelg og Wing 2. På wingok.no finnes litt mer info, noen bilder og link til resultatene.

05.06.2003
Seier i Sprint-cupen
Torsdag 15. mai var det klart for Sprint-cup-finalen. Jeg gikk ut 16 sekunder bak Stig (Alvestad), og etter et litt småvanskelig 1.strekk var jeg oppe i ryggen han ved 1.post. Tempoet var bra og jeg ble liggende bak han noen strekk, men passerte han da han nølte litt like før publikumsposten. Resten av løpet lå jeg forran og forberedte meg på at Stig skulle komme med en forrykende spurt på slutten. Men i motsetning til de tidligere sprint-cup-løpene var jeg denne dagen litt sterkere enn Stig fysisk, og jeg kunne derfor dra litt i fra på slutten slik at det ikke ble noe spurt.
sprintcupsiden under wingok.no finnes resultater, kart og annen info.

15.05.2003
Ferdig med eksamen for i vår
I går hadde jeg siste eksamen for å vår, så nå blir det bedre tid til trening og annen moro fremover.
Håper også jeg skal få tid til å jobbe mer med å oppdatere denne siden. Har alt lagt ut masse avisartikler fra de siste fem årene.
Under ligger link til en artikkel om Stig (Alvestad) og meg fra sist helgs Trondheim Open. Stig trakk det lengse strået i den jaktstarten, men jeg håper på å ta revansje på dagens Sprint-cup-finale. Går ut som nr.2, 16 sek etter Stig.
- Gi oss flere jaktstarter, Adressa 13. mai 2003

01.04.2003
Spring Cup i Danmark 29. mars
På vei hjem dra Polen stakk jeg innom Spring Cup, der jeg løp den klassisk distansen som gikk i Store Dyrehave ved Hillerød på Skjelland. Det gikk meget bra, og jeg ble nr.10 etter kun mindre tidstap. Løpsform var også ganske bra til tross mye trening uken før.
Etter å ha prestert såpass bra mot store deler av verdenseliten fikk jeg bra med selvtilitt, og jeg føler jeg er i bra rute til NOM-testløpen om halvannen uke. Det er bare to uker siden jeg startet å løpe i terrenget, så jeg håper på ytterligere fremgang før testløpene.
[Spring Cup] [resultater]

01.04.2003
Samling med NTNUI ved Gdansk i Polen 23. - 28. mars
Forrige uke var jeg på samling med NTNUI ved Gdansk i Polen. Det var en fin samling, og jeg har nå lagt ut bilder.
Mine bilder fra Polen

10.03.2003
Ski-o World Cup i Estland og Russland 26. februar - 9. mars
Her ligger et lite reisereferat om hvordan jeg opplevde årets siste verdenscuprunde i skiorientering.
[IOFs World Cup side] [Arrangørens side i Estland] [Arrangørens side i Russland]
Mine bilder fra Estland og Russland
O-skogen neste mål, Adressa 7. mars 2003

18.03.2003
Ski-o EM i Seiser Alm og høydesamling ved Passo Lavaze 6. - 20. januar
Første del av januar ble tilbrakt i Dolomittene i Italia. Først var vi på en ukes lang høydesamling ved Passo Lavaze på 2000 moh. Der fikk vi aklimatisert oss til høyde, trent bra og forberedt oss til EM i ro og fred.
Så var det EM i Seiser Alm. EM ble en stor opptur for meg med seier på stafetten og 4.plass på fellesstarten.
Før vi dro hjem fra et glimrende opphold i Italia fikk vi også prøved alpinbakkene, og jeg fikk løpt i snøfritt terreng på kortdistansekartene fra jr.VM i 1993.
[Arrangørens side] [IOFs World Cup side]
Mine bilder fra Italia

La grunnlaget for EM-gullet, Adressa 18. januar 2003
Nytt norsk EM-gull!, orientering.no 17. januar 2003
- Min beste prestasjon, Adressa 14. januar 2003
Europas beste skiorienterer, Glåmdalen 14. januar 2003

News from 2010 - 2005, 2005, 2004 and 2002