Nytt nummer av Orienteering Today med mye spennende o-stoff
Orienteering Today I juli kom årets tredje utgave av det internasjonale o-magasinet Orienteering Today. I sist nummer er det bl.a. fyldig dekning av Nordisk mesterskap ved Notodden og en side fra Wings arrangement Trondheim Open.
Read more • 0 Comments
Posted on 25 Jul 2005 by Øystein
Eldre nyheter fra 2005
20.07.2005
World Games ved Duisburg i Tyskland 14. - 18. juli
World Games 2005, Tyskland Kart fra mellomdistansen I forrige uke var jeg så heldig å få være med på World Games ved Duisburg i Tyskland. World Games et er "mini-OL" for ikke OL-idretter, og det deltok hele 3200 utøvere fra 93 nasjoner i 300 disipliner fordelt på 40 ulike idretter. Alt på åpningssermonien torsdag kveld, der det var rundt 30.000 tilskuere, merket vi at dette var noe stort. Det var mye oppmersomhet rundt arrangementet, som totalt strekker seg fra 14. - 24. juli, og alle idrettene ble vist på tysk TV.

Den norske troppen før åpningssermonien Medaljevinnerene i herreklassen; Daniel Hubmann, Thierry Gueorgiou og meg Lørdag var det mellomdistanse. Starten og slutten av løpet gikk i en park mellom arenaen og skogen, mens det meste av løypen gikk i en ganske lettløpt skog med noe undervegetasjon. Vinner ble igjen Thierry Gueorgiou, som har vært nesten uslålig på mellomdistanse de siste årene. Jeg løp et godt løp, og var kun 25 sekunder bak på 3. plass. Litt surt å være så nær seieren, da jeg gjorde to mindre feil på 30 + 15 sek på sommerfuglen, men en plass jeg må si meg godt fornøyd med. De 8,5 km gikk unnna på 38 min, noe som gir 4.30 min/km. Kan ikke huske å ha løpt så fort på et vanlig o-løp før. Resultater og bilder fra mellomdistansen.

Kart fra stafetten Kart fra stafetten Søndag var det en mix-stafett, med to damer og to herrer på laget. Stafetten gikk på sprint-kart, og etappene var snaue 5 km. Første del av etappene gikk i by-miljø, men andre del gikk i parken vi hadde vært innom dagen før. Jeg løp offensivt, og lå i front av feltet hele etappen. Men det var vankelig å rykke i fra, og bak meg til veksling kom det ytterligere 8 lag i løpet av 10 sekunder. Holger Hott Johansen hadde også bestetid på 3. etappe, mens Lene Bergersen og Linda Antonsen tapte som ventet litt på 2. og 4. etappe. Sveits vant som ventet suverent, og vi endte tilslutt på 10. plass. Resultater og bilder fra mix-stafetten.

Etter løpene var vi og så på endel av de andre idrettene, bl.a. dans, trampoline, amerikanske fotball, kajakk-polo, tautrekking, vannski,og dragoon-boat. Mye rart med andre ord, så det ble en opplevelsesrik tur til Tyskland;-) Etter World Games rykket jeg også opp til 7. plass på IOFs World Ranking, den høyeste plasseringen jeg har hatt så langt.

Mine bilder fra World Games og mange flere bilder fra løpene på www.orientierungslauf.de

13.07.2005
Klart for World Games ved Duisburg i Tyskland 16. - 17. juli
World Games 2005, Tyskland Torsdag morgen reiser jeg til World Games ved Duisburg i Tyskland. World Games et er "mini-OL" for ikke OL-idretter. Det er mellomdistanse 16. og stafett 17. juli. Stafetten er en mix-stafett, med to damer og to herrer på laget.

Jeg tror World Games blir en fin gjennomkjøring før VM, med sterk konkurranse og forhåpentlig får vi også oppleve høye temperaturer i Tyskland. I motsetning til det kupperte terrenget i Japan er det flatt og lettløp i Tyskland. Kilomtertidene ligger på godt under 5 min/km, så det skal bli fint å få litt fart på beine etter mye trening i kuppert terreng i det siste.

Det norske uttaket på NOFs nettside
World Games offisielle side og arrangørens side for kun orientering

11.07.2005
VM-samling ved Modum 9. - 10. juli
VM 2005, Japan Sist helg var jeg på VM-samling ved Modum. Hans L. Werp hadde laget flere bra økter i svært VM-likt terreng, så vi fikk virkelig kjørt oss.

Orientering på nett har laget en fyldig reportasje fra samlingen, så jeg skriver ikke noe mer selv.

11.07.2005
Flott ski-ferie på Sognefjellet 5. - 8. juli
Ski på Sognejellet Intervaller ved Sjolden Sognefjellshytta i bakgrunnen Tirsdag i forrige uke dro jeg til Sognefjellet sammen med Lars Moholdt. Vi bodde på Sognefjellshytta, der det blir kjørt ski-løyper rett utenfor døra. Jeg dro dit ikke først og fremst for å få trent mest mulig på ski, men for å få noen dager med avkobling og variert trening etter VM-testløpene.

Vi trente flere økter på ski, og det var flotte forhold for både skøyting og klassisk. Onsdag kveld kjørte vi ned til Sjolden og løp intervaller ved Sognefjorden. Onsdag kom også store deler av ski-o-landslaget oppover, og flere langrenns-klubber hadde samling der samtidig. Jeg hadde aldri vært på Sognefjellet før, men synes det var et perfekt sted for trening. Det å gå på ski i bare shorts i stekende sol var utrolig deilig:-) Fredag dro jeg videre for VM-samling i kuppert terreng ved Modum.

Bilder fra Sognefjellet

04.07.2005
Uttatt til World Games ved Duisburg i Tyskland 16. - 17. juli
World Games 2005, Tyskland NOF presenterte i dag den norske troppen til World Games ved Duisburg i Tyskland. World Games et er "mini-OL" for ikke OL-idretter. Det var ikke alle VM-løperene som synes World Games passet inn i VM-oppkjøringen, men jeg har alltid hatt lyst til å delta på det. Jeg tror det blir en fin gjennomkjøring før VM, selv om terrenget er flatt og lettløp i motsetning til det i Japan, og forhåpentlig får vi oppleve sterk varme også i Tyskland.

Vi reiser ned 14. juli, og får trent litt før konkurransene starter. Det er mellomdistanse 16. og stafett 17. juli. Stafetten er en mix-stafett, med to damer og to herrer på laget.

Uttaket på NOFs nettside
World Games offisielle side og arrangørens side for kun orientering

03.07.2005
Uttatt til VM i Japan etter testløp ved Alvdal og Tynset 30. juni - 2. juli
Kart fra sprint Kart fra lang Kart fra mellom Etter VM-testløpene i Nord-Østerdal torsdag til lørdag ble i dag den norske VM-troppen presentert. Jeg er med på laget, og får løpe både sprint og lang, akkurat slik jeg hadde håpet og har trent for hele det siste året:-)

Sprint-testløpet ved Alvdal gikk bra, og jeg havnet på 2. plass, 9 sek bak Holger Hott Johansen. Etter det løpet følte jeg meg helt sikker på at jeg kom til å få løpe VM-sprinten. Resultater og strekktider

På mellomdistansen i Tylldalen fikk jeg flere svinger inn i postene, og tok også veivalg med unødvendig mye stigning på noen av strekkene. Ble nr. 9, 3 min bak Øystein Kristiansen. Resultater og strekktider

Langdistansen var på en måte det viktigste løpet for meg. Der skulle jeg bevise at jeg også fortjente å få løpe langen under VM, noe jag har hatt som mål i hele år. Løpet begynte dårlig med over 2 min tidstap til 2. post, og halvannet minutt bom på 5. post. Men etter det tok jeg meg sammen, og fikk en bra avslutning på løpet. I mål er jeg nr. 5, 7 min bak suverene Holger. Moro, men kanskje litt overaskende for noen, at Lars Skjeset og jeg viste oss sterke nok til å ta de to siste VM-plassene på den lengste distansen. Resultater og strekktider

Den norske VM-troppen med distansefordeling og annen infoNOFs hjemmeside

29.06.2005
Kort Wing-samling i Nord-Østerdal 25. - 26. juni før VM-testløp ved Alvdal og Tynset 30. juni - 2. juli
Meg ved Alvdal Meg ved Eidsvola Stig langer ut Etter NM-sprint dro Stig Alvestad, Elise Egseth og jeg rett til Nord-Østerdalen. Der fikk vi sist helg noen gode økter i relevant terreng til VM-testløpene, som starter alt i morgen torsdag med sprint ved Alvdal. Fredag og lørdag er det mellom- og langdistanse i Tylldalen ved Tynset.

Vi trente på Knappåsen og Eidsvola ved Tolga og en frigitt del av sprint-kartet ved Alvdal som lå vest for der testløpet skal gå. Terrenget ved Alvdal hadde fin og lettløpt bunn, men var sterkt kuppert. I Tylldalen er det enda brattere og lenge bakker, og vegetasjonen ser fra veien ut til å være tett i dalsidene. Det er relativt få detaljer på kartene, noe som gir mye kurveorientering.

Selv om jeg bare trente rolig i Nord-Østerdal var jeg litt sliten i beina da jeg kom hjem. Mandag hadde vi siste intervall-økt med Wing, og etter en lett dag i går hadde vi i kveld model-event på Fremo. Det var en kort og fin løype med et par bratte bakker, og vi er nå forhåpentligvis klar for testløpene.

Bilder fra Wing-samlingen og Dølaukas hjemmeside med link til arrangørene av hvert løp

27.06.2005
Skuffende 9. plass under NM-sprint ved Sognsvann 24. juni
Meg under finalen. Foto: KOK.no Kart fra NM-sprint kval Det ble en litt skuffende 9. plass under NM-sprint ved Sognsvann på fredag. Det var svært tett, det var bare 30 sekunder fra første til 10. plass. Holger Hott Johansen vant i år igjen med kun ett sekund, og denne ganger var det Lars Skjeset som fikk oppleve å bli slått med minst mulig margin. Dette viser at nivået på sprint blir stadig bedre, og man ikke kan gjøre feil på mange sekunder hvis man vil være med i toppen. Holger imponerte med å vinne sin tredje kongepokal på rad, og at alle er på forskjellig distanse viser hvor komplett han er som o-løper.

Kvaliken på formiddagen gikk greit, og jeg vant noe overaskende heatet mitt. Overaskende fordi jeg både holdt igjen litt på farten og gjorde to mindre feil. Til 3. post fikk jeg en sving inn posten, og fikk dermed feil utgang til neste post. På strekket til 9. post fryktet jeg løpbarheten rett på, og løp dermed unødvendig langt rundt. På strekktidene kunne jeg konstatere at hver av feilene bare kostet meg ca 5 sekunder, og at jeg ellers hadde god tid på alle stekk frem til 14. post. Derfra og inn tapte jeg noen sekunder per strekk pga litt dårlig flyt og noe lavere tempo.

Kart fra NM-sprint finale Kart fra NM-sprint finale Den gode kvaliken gjorde meg trygg på farten før kveldens finale, og planen der var å gjøre et godt teknisk løp. Løpet startet også bra på de første kortstrekkene. Men på langstrekket til 3. post gjør jeg flere feil av trase-valg, og taper totalt 20 sekunder. Kortstrekkene i skogen går greit, men jeg taper også unødvendige sekunder på flere av de ved å løpe litt svingete. Resten av løpet går brukbart, selv om jeg taper noen sekunder på å løpe gjennon den gjørmete stien i myra til 14. post. I mål er jeg litt overasket over at jeg ikke blir bedre enn nr. 9. Men jeg innser at jeg tapte mer tid enn jeg trodde på langstrekkene, og at jeg rett og slett holdt litt for lav fart i skogen. Det er mange som behersker denne type sprint-orientering.

Arenaen lå perfekt til, midt mellom Kringsjå studentby/skole og Sognsvann. Der var det glimrende terreng for sprint, og det burde vært mulig å få til en kompakt løype med både start på arene og flere passeringer underveis. Er derfor litt skuffet over at vi i finalen fikk en gjennomgansløype med lite retningsforandringer og nesten bare skogs-orientering. Kart i A3-format burde vært unødvendig på sprint.

O-festivalens hjemmeside med resultater fra NM-sprint
RouteGadget for inntegning av veivalg fra alle løp på NM-sprint og O-festivalen

23.06.2005
NM-sprint med Kongepokal ved Sognsvann 24. juni
O-festivalen 2005, Oslo I morgen er det klart for NM-sprint ved Sognsvann i Oslo. NM-sprinten er innlagt i O-festivalen, og det er første gang Kongepokalen er satt opp på denne NM-distansen. Det er kvalifisering på formiddagen, og finale på kvelden. Løypene går i en blanding av bebyggelse og skog.

Etter å ha trent hardt de siste uken har jeg nå roet ned. Planen er at formen i hvertfall skal være god til VM-testløpene neste uke, men forhåpentligvis har jeg fått nok overskudd til å prestere bra alt i morgen. Etter å ha blitt slått med ett sekund av Holger Hott Johansen på Ås i fjor, ser jeg frem til å gjøre mitt beste for å få med Kongepokalen hjem i år.

Etter NM-sprint drar Stig Alvestad, Elise Egseth og jeg rett til Nord-Østerdalen for å få noen dager med relevant trening til VM-testløpene. Vi løper altså ikke stafetten og langdistansen under O-festivalen. Det ville uansett vært uaktuelt for meg å løpe så mange konkurranser så tett på testløpene.

20.06.2005
Jukola ved Anjalankoski i Finland 18. - 19. juni
Jukola 2005, Finland Wing endte i år på 47. plass i Jukola, 47 min bak suverene Kalevan Rasti. Vi fikk en god start med Ola Berger. Svein Erik Bratsberg fikk dessverre mageprobelemer og en større bom, men løp ellers stabilt og tapte ikke for mye. Stig Alvestad løp meget bra på den lengste natt etappen, og Jan-Egil Wagnild og Lars Moholt fulgte opp med jevne løp. Tore Berdal og jeg tapte dessverre litt for mye på slutten. Selv om vi gjerne skulle gjort det enda bedre var plasseringen ny klubbrekord. Jukola var som vanlig et meget bra arrangement, med flott vær og krevende terreng ved Anjalankoski, halvannen time øst for Helsinki.

Jukolas hjemmeside med resultater og kart

16.06.2005
Klart for Jukola i Finland 18. - 19. juni
Jukola 2005, Finland I morgen tidlig flyr jeg til Finland for å delta på Jukola. Det er verdens største og mest prestisjefylte klubb-stafett, og det er i år deltakerrekord med 1357 påmeldte herrelag. Stafetten starter lørdag kveld, og har målgang tidlig søndag morgen. Det er meldt fint vært, og arrangementet holder alltid høy standard, så jeg gleder meg til å igjen komme i Jukola-stemning. Før stafetten får vi noen lette økter for å venne oss til terreng og kart.

I år skal jeg løpe siste etappe på Wings førstelag. Vi har et jevnt godt lag, og det er første gang jeg løper en så sen etappe. Jeg har tidligere alltid løpt 2. eller 3. etappe med hodelykt når det er mørkt. Jeg tror det blir riktig spennende, og jeg håper at Wing kan være med å kjempe om å bli tredje beste norske klubb, etter Kristiansand og Halden.

Wings førstelag med startnummer 66:
1 Ola Berger
2 Svein Erik Bratsberg
3 Stig Alvestad
4 Jan-Egil Wagnild
5 Lars Hol Moholt
6 Tore B. Berdal
7 Øystein Kvaal Østerbø

Se øvrige lagoppstillingerJukolas hjemmeside

15.06.2005
Mye og bra trening under samling i Nord-Østerdal og på Oppdal 9. - 14. juni
Flott terreng på Knappåsen ved Tolga I går kom jeg hjem fra en liten ukes samling i Østerdalen og på Oppdal. Det var en felles samling for både NOFs Elite- og U25-gruppe. Vi bodde i Folldal frem til søndag, men trente også i VM-relevant terreng ved Tolga og på Oppdal. Etter NOF-samlingen var jeg igjen to dager på hytta vår ved Røros, og fikk noen ekstra økter i det fine terrenget mellom Tynset og Røros.

Wing-løpere på MNU Fra fredag ettermiddag til lørdag var jeg på Oppdal og hjalp til under Midt-Norsk Ungdomsfestival som Wing arrangerte. Jeg hadde ansvaret for Kvaal-sprinten, og det virket som det ble et vellykket arrangemet for de drøye 50 ungdommene i alderen 10-16 år.

Det ble totalt sett en veldig bra samlingen, med mye og variert trening. Fikk bl.a. trent 10 økter med kart, stafett-trening, flere sprint-løyper, intervaller, hurtighet, langtur, løpsteknikk og styrke. Jeg har de siste ukene vært inne i en formoppkjøringsperiode, og har de siste 8 dagene hatt 5 tøffe høy-økter. Føler jeg har tålt det bra og hentet meg raskt inn igjen, men skal nå roe ned for å få overskudd og forhåpentligvis komme i form til NM-sprint om en drøy uke.

06.06.2005
Tung 3000 meter under Trondheimslekene på Øya 5. juni
Lars Skjeset og meg under 3000 meteren Meg under 3000 meteren Søndage løp jeg 3000 m under Trondheimslekene på Øya. Jeg hadde før løpet et håp om å klare NM-kravet på 8.25, men regn og vind gjorde at det ble tunge forhold. I tillegg var det tøft å holde tempoet oppe når jeg lå ensom i tet. Jeg vant løpet på tiden 8.49. Ola Sakshaug på 8.56 og Lars Skjeset på 9.00 fulge nærmest. Tiden var litt skuffende etter at jeg løp på 8.31 inne i Leangen i vinter, men jeg har løpt lite på bane i vår og skal ikke være i form nå.

Det var fint å se at flere o-løpere stilte opp på et baneløp, og i jenteklassen deltok både Line Hagman, Mari Fasting og Lene Bergersen. Øyvind Lund perset på 3000 m og løp også på respektable 12,22 under lørdagens 100 meter. Audun Weltzien fikk dessverre ikke løpt pga overtråkket han fikk under Nordisk, men det var godt å se at skaden ikke var verre enn at han alt var ute og jogget igjen.

Bilder fra 3000 meteren og resultater for søndagens øvelser (senior-klassene står nederst)

03.06.2005
Oppsumering og bilder fra Åpent Nordisk Mesterskap ved Notodden 26. - 29. mai
Anders Nordberg ble den store profilen med 3 gull Medaljevinnerene på sprinten; Mårten Boström, meg og Martin Johansson Det er nå noen dager siden jeg kom hjem fra Notodden og jeg har fått Nordisk litt på avstand. Det ble et meget godt mesterskap for Norge, der vi tok 5 medaljer derav 2 gull hver dag. Anders Nordberg ble den store profilen, og imponerte med gull på alle de tre distansene han løp.

Jeg er godt fornøyd med at jeg taklet å være en av favorittene på sprinten, og løp nok et godt sprintløp. Men jeg er på en måte vel så fornøyd med prestasjon min på mellomdistansen. Jeg har tidligere slitt på den distansen, men løp nå meget godt frem til 11. post. Lå da fortsatt an til å kjempe om medalje, men tapte litt tid på slutten og endte på 6. plass. Neste gang skal jeg holde konsentrasjonen helt inn.

Det jeg derimot ikke er noe fornøyd med er innsatsen min på stafetten. Jeg hadde på forhånd forventninger om å gå ut tidlig og å kunne være med å kjempe om medaljene, men det at utgangsposisjonen ikke ble så bra som håpet betyr ikke at jeg skal gjøre en dårlig jobb. Men kanskje hadde jeg godt av denne smellen med tanke på VM. Nå fikk jeg erfare at alt ikke går så bra som du ønsker, og at du virkelig må skjerpe deg og jobbe hardt for å oppnå resultater.

I morgen arrangeres NM Ultra-lang ved Evje, men det koliderer dessverre med min siste eksamen i vår. Stig Alvestad stiller derimot, og jeg håper og tror han vil forsvare Wings ære på en god måte. Søndag skal jeg derimot løpe 3000 m under Trondheimslekene på Øya, og målet er å klare NM-kravet på 8.25, noe jeg tror kan bli tøft men ikke helt urealistisk.

Mine bilder fra Nordisk og arrangørens side med resultater og alle løypene

02.06.2005
Mye bomming for meg under stafetten på Nordisk, men igjen en god norsk dag
NOC 2005, Notodden Kart med veivalg fra stafetten På søndagens stafett var det på forhånd bestemt at Audun Weltzien, Lars Skjeset og jeg skulle stille et "ungdomslag". Audun tråkket dessverre skikkelig over på mellomdistansen, men vi fikk en meget god erstatter i Holger Hott Johansen som gikk inn på andre etappe. Audun fryktet en stund at det kunne være brudd i ankelen. Men det var heldigvis "bare" et kraftig overtråkk, og han er forhåentligvis tilbake til NM-sprint og VM-testløpene i slutten av juni.

Så tilbake til selve stafetten. På første etappe tapte dessverre Lars noen minutter til en ganske samlet tetklynge, og Holger gikk ut i et lite tomrom. Han løp en god etappe, men det gjorde også lagene før han. Jeg gikk dermed ut som nr. 10, 5 min bak det norske "veteranlaget". Til 2. post mistet jeg kontrollen, fikk problemer med å lese meg inn, og tapte hele tre minutter. Etter det mistet jeg litt motet, og det gikk etter hvert tungt og jeg fikk ytterlig en større bom ved 9. post. Ved passering hørte jeg har jeg lå minuttet bak Danmark og Storbritanina. Motivasjonen steg og tempoet økte nok litt igjen. Skimtet de foran meg noen poster før mål, men klarte aldri å få helt kontakt med Chris Terkelsen. Ewan McCarthy klarte jeg derimot å hente inn på slutten av oppløpet, og vi kastet oss svært likt over mål til en 9. plass.

Pallen for jenter junior, men norsk gull og bronse Selv om jeg ødela eget løp med bomming ble det nok en stor norsk dag, med gull både i herreklassen og for juniorjentene hvor Wings Elise Egseth løp første etappe. Damene imponerte også med sølv, etter en sterk avslutning av Hausken. Gledelig for norsk orientering fremtid var det også at 3. laget til guttene og jentene tok hhv sølv og bronse med flere yngre juniorer på lagene.

Mine bilder fra Nordisk og arrangørens side med resultater og alle løypene

30.05.2005
Nordisk Mester på sprint og nr. 6 på TV-sendt mellomdistanse med micro-o
NOC 2005, Notodden Kart med veivalg fra sprinten Det ble en topp uke for både Norge og meg under Nordisk Mesterskap ved Notodden. Torsdag startet det med langdistanse, der det ble gull til både Anders Nordberg og Betty Ann Bjerkreim Nilsen. Jeg stod over dette løpet for å være uthvilt til de kommende dagene.

Fredag kveld var det sprint i Brevik. Det var en krevende og variert løype både fysisk og teknisk. Jeg løp et godt løp, og vant med det 5 sekunder foran Mårten Boström. Jeg og Mårten løp meget jevnt, ingen av oss var mer enn 6 sekunder bak bestetid på noen strekkene. Anne Margrethe Hausken vant dameklassen og Elise Egseth tok sølv blant juniorjentene.

Kart med veivalg fra mellomdistansen Kart med veivalg fra micro-o Lørdag var det mellomdistanse med micro-o, som ble sendt direkte på TV2. Jeg løp meget bra på den første delen av mellomdistansen, og lå kun halvminuttet bak ved 11. post. Men til 12. post kom jeg meg aldri ut på veien slik jeg hadde tenkt, og taper ca 45 sek på å løpe gjennom grønten rett på. Micro-delen gikk greit, men jeg fikk en strafferunde fordi jeg stemplet feil på 18. post. Fikk også en sving på 15 sek på sisterunden, og endte på 6. plass, 2 min bak suverene Andres Nordberg. Holger Hott Johansen tok sølv, og er kun minuttet foran. Jeg har slitt med å lykkes på mellomdistanse de siste årene, så dette er en plassering jeg er meget fornøyd meg. Øystein Sørensen og Magne Dæhli tok dobbelt blant juniorguttene.

Mine bilder fra Nordisk og arrangørens side med resultater og alle løypene
Gull til Norge - Østerbø nummer seks, Adressa 28. mai 2005
Sjefens store VM-favoritt, Adressa 28. mai 2005
På tiendelene løs for Elise Egseth, Adressa 28. mai 2005
Trondhjemmer ble nordisk o-mester, Adressa 27. mai 2005

24.05.2005
Klart for Nordisk Mesterskap ved Notodden 26. - 29. mai
NOC 2005, Notodden I dag hadde jeg eksamen vede NTNU, og i morgen tidlig er det klart for avreise til Notodden og Nordisk Mesterskap.

Løpene starter med langdistanse torsdag, men den står jeg over for å være uthvilt til sprinten i Brevik fredag kveld. Lørdag er det mellomdistanse med micro-o, som sendes direkte på TV2 kl 16 -18. Søndag avsluttes det med stafett. Det skal være internett der vi skal bo, så jeg håper å komme med noen oppdateringer.

Arrangørens side med resultater og løpskart

21.05.2005
Seier i KM mellomdistanse i Krogstadøra 21. mai
Medaljevinnerene; Lars Skjeset, meg og Øystein Pettersen Kart fra KM mellom I dag arrangerte Krogstadøra KM i mellomdistanse. Krogstadøra er lite tettsted en drøy time vest for Trondheim. Det ble et fint arrangement på alle måter, og de hadde fått til varierte og krevende løyper i et relativt lite område.

Jeg løp et godt teknisk løp, med unntak av et lite minutt tidstap i et svært steinete område på slutten. Lars Skjeset lå halvminuttet foran meg midtveis, men bommet litt mer enn meg i det steinete partiet, og endte som nr. 2, 59 sek bak. Siden WC-runden i England har jeg trent ganske mye, og var nok derfor litt tung i beina. Planen er nå å roe ned fra staren av neste uke, så jeg har mer overskudd til NOM neste helg.

Resultater og strekktider finnes via Krogstadøras hjemmeside. Kart med veivalg.

17.05.2005
Uttatt til Nordisk etter testløp ved Kongsberg 14. - 16. mai
NOC 2005, Notodden Meg under mellomdistansen med micro-o I helgen arrangerte Kongsberg testløp til Nordisk Mesterskap, som skal arrangeres ved Notodden 26. - 29. mai.

Lørdag var det mellomdistanse med micro-o, og Anders Nordberg vant som under SOLrenningen. Jeg løp et greit løp, og ble nr. 12, 2 min bak. Løp bra tekninsk på den første lengre runden, men følte det gikk litt for sakte. Synes micro-o-delen var ganske enkel, men fikk likevel en stafferunde pga at et jeg ikke leste kartet godt nok for steienene ved 18. post. Tapte også nesten ett minutt på at jeg ikke taklet endringen av målestokk ut på sisterunden, og stoppet for tidlig uten å få kartet til å stemme mot 22. post. Resultater og kart med veivalg

Audun Weltzien mot mål til seier på langdistansen Kart med veivalg fra siste del av sprinten Langdistansen på søndag stod jeg ov

0 Comments
Posted on 25 Jul 2005 by Øystein

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

News from 2005, 2004, 2003 and 2002 Webstats