Referat fra årets første World Cup-runde ved London i mai
WC 2005, England WC-finale 2005, Roma Årets World Cup-finale ved Roma i neste uke nærmer seg med stormskritt, og jeg tenkte derfor det kunne passe med en oppsumering av World Cup sesongen hittil. Årets første WC-runde gikk ved London i månedsskiftet april/mai, mens den andre var innlagt i VM i Japan i starten av august. I Japan oppdaterte jeg hjemmesiden min nesten daglig, og jeg skriver derfor ikke noe mer fra VM.

VM 2005, Japan Men i England var det dårlig med internett tilgang der vi bodde, og jeg fikk derfor bare lagt ut noen linjer om hvordan det gikk på de to første løpene. Før sommeren skrev jeg litt til Wings medlemsblad fra WC-runden ved London, og jeg tenkte at det kunne passe å legge ut det nå for de som er interessert i å vite litt mer derifra.
Read more • 0 Comments
Posted on 27 Sep 2005 by Øystein
Tøff konkurranse i motbakkeløpet Mosviksenderen-Opp
Meg i rygg på Øystein Sylta. Eldar Rønning i bakgrunnen. (Foto: Normann Ryan jr. for Kondis.no) Lørdag deltok jeg på motbakkeløpet Mosviksenderen-Opp. Løpet var 5600 meter langs grusvei med jevn stigning på totalt 400 meter. Det stillte veldig mange gode løpere til start, både fra langrenn og friidrett. Anders Aukland vant foran de to beste fra NM-terrengløp forrige helg; Trond Idland og Øystein Sylta. Jeg var i bedre form enn på NM-terrengløp, og holdt følge med Sylta 2/3-deler av løpet. Da ble jeg stiv, og tapte endel tid på slutten og ble passert av Eldar Rønning. Endte på 5. plass med tiden 22.41. Aukland satte ny løyperekord med over minuttet på tiden 20.54. Løpet var en fin gjennomkjøring, og jeg håper på ytterligere formstigning til World Cup-finalen ved Roma om en uke.

Kondis.no har en fyldig bildereportasje med resultater fra løpet.
0 Comments
Posted on 25 Sep 2005 by Øystein
Mosviksenderen-Opp fremfor NM-natt og NC-finale til helgen
Mosviksenderen-Opp NM-natt og NC-finale 2005, Moss Til helgen arrangeres det NM-natt, Norgescup-finale og jr-NM stafett i Moss. For å slippe en helg med reising, og fordi jeg synes det har vært vel mye orientering i det siste velger jeg å droppe det for å være hjemme i helgen. Jeg har heller ikke trent noe natt i høst, så jeg hadde unasett ikke vært så godt forberedt som jeg hadde ønsket. I Norgescupen ligger jeg på 4. plass, uten mulighet til å nå igjen ledende Holger Hott Johansen og med liten sjanse til å bli topp 3. Så den var heller ikke noe sterkt argumet for å reise til Moss. Uansett er World Cup-finalen ved Roma om en drøy uke mye viktigere enn helgens løp, og det var derfor lett å velge å være hjemme og samle overskudd og trene akkurat som jeg ønsker for å være best mulig forberedt til den.

Men det betyr ikke at jeg ikke skal konkurrere til helgen. I morgen har jeg planer om å delta på Mosviksenderen-Opp. Det er er et motbakkeløp på 5600 meter med en samlet stigning på 400 meter. Der stiller det veldig mange gode løpere til start, både fra langrenn og friidrett. På startlisten finner vi navn som Anders Aukland, Frode Estil, Oskar Svärd, og ikke minst de to beste fra NM-terrengløp forrige helg Trond Idland og Øystein Sylta.
0 Comments
Posted on 23 Sep 2005 by Øystein
Fartsfyllt NM terrengløp ved Jessheim på lørdag
Herrestarten I går ble det arrangert NM terrengløp ved Jessheim. Jeg brukte 33.26 på 10 km, og ble med det nr 15, drøye 2 min bak Trond Idland.

Kondis.no sin dekning av NM terrengløp og arrangørens hjemmeside med resultater.

Herrer senior løp 10 km, som var fordelt på 4 runder á 2,5 km rundt Nordbytjernet. Løypen var forholdsvis flat, og underlaget var grus av stort sett god kvalitet. Startfeltet var fyldig og godt, selv om favoritten Urige Buta uteble.
Read more • 0 Comments
Posted on 18 Sep 2005 by Øystein
NM terrengløp ved Jessheim 17. september
I morgen skal jeg løpe NM terrengløp ved Jessheim. Herrer senior løper 10 km, som er fordelt på 4 runder á 2,5 km rundt er vann. Løypen er forholdsvis flat, og underlaget er for det meste grus. Det er god deltagelse, med mange kjente navn fra både friidrett, orientering og langrenn.

Les mer om NM terrengløp på arrangørens hjemmeside, Kondis.no og Nettbirken.
0 Comments
Posted on 16 Sep 2005 by Øystein
Uttatt til World Cup finalen ved Roma 3. - 8. oktober
WC-finale 2005, Roma World Cup NOF offentligjorde i dag uttak både til World Cup finalen ved Roma, Euromeeting i Estland og Juniortur til Mellomeuropa.

Jeg ble som ventet uttatt til WC-finalen, da jeg ligger på 5. plass totalt. Andrey Khramov og Jani Lakanen leder ganske klart, mens det er svært tett fra 3. til 10. plass. Det er som vanlig et tøft program, med 6 løp på 6 dager.
Read more • 0 Comments
Posted on 14 Sep 2005 by Øystein
NM-bronse på stafetten
NM 2005, Konnerud Kart med veivalg Wing fikk i går bronse under NM-stafetten på Konnerud. Kristiansand tok en klar favorittseier. Gledelig at det var Tyrvings unge lag som sikret sølvet etter en en meget god avslutning av Audun Weltzien. Dameklassen ble vunnet suverent av Nydalen.

Stig Alvestad åpnet solid, og vekset 1.40 bak Halden i tet, og like bak mange av de øvrige favorittene. På andre-etappe løp Holger Hott Johansen Kristiansand opp i ledelse, og det var kun Fredrikstad som hadde noenlunde kontakt. Svein-Erik Bratsberg leverte en meget god etappe for Wing, og holdt avstanden til de fleste lagene foran. Verdt å merke seg at han er 40 år, og det er 20 år siden han sist tok NM-medalje. Men han har trent godt i år, og løpt både sikkert og fort.

Pallen i herreklassen Jeg kunne dermed løpe ut på siste etappe som 9. lag, men med mange gode lag like foran. Løypen var mye gaflet og feltet ble godt utspredt. Underveis tror jeg at jeg så alle løpene som gikk ut før meg, untatt KOK, men de fleste kun for kortere perioder. Jeg synes jeg løp et meget godt teknisk løp, og hadde kun noen mindre svinger inn i et par poster. Fysisk følte jeg meg derimot ikke noe sterkere enn løperene rundt meg, og det var derfor ekstra deilig å sikre en medalje rett foran Fredrikstad og Halden.

NMs hjemmeside med resultater fra stafetten.
0 Comments
Posted on 12 Sep 2005 by Øystein
Ruskete teknisk under NM mellomdistanse
Kart med veivalg Mellomdistansen under årets NM hadde for første gang Micro-orientering innlagt. Jeg gikk greit videre fra kvaliken, selv etter en større bom på slutten. Men på finalen gjorde jeg flere feil, og sleit spesielt på micro-delen. Ble med det nr. 16, hele 5 min bak Jarkko Huovila.

På fredagens kvalifisering ønsket jeg å løpe et godt og sikkert løp, uten å presse på maks. Løpet åpnet bra, og jeg hadde stort sett fin flyt. Men det var mye tett og uoversiktlig skog, og jeg hadde problemer med å få tak på kurvebilder noen steder, noe som medførte et par svinger på rundt 15 sek. Ledet likevel heatet mitt på 11. post. Men inn mot 12. post får jeg absolutt ikke kartet til å stemme, og er flere ganger svært nær posten uten å se den. Virrer endel rundt, og taper over 2 min. Blir nr. 5 i heatet min, drøye 2 min bak Jonn Are Myhren.
Read more • 0 Comments
Posted on 12 Sep 2005 by Øystein
Klart for NM-uka på Konnerud - men jeg løper ikke langdistansen
NM 2005, Konnerud I morgen starter årets NM-uke i orientering på Konnerud ved Drammen, og programmet er som følger:

Torsdag 8. september - Langdistanse senior
Fredag 9. september - Kvalifisering mellomdistanse senior og langdistanse junior
Lørdag 10. september - Mellomdistanse
Søndag 11. september - Stafett

Jeg ser frem til å løpe mellomdistanse og stafett, men bestemte meg for et par uker siden for å stå over langdistansen. Det er flere grunner til at jeg ikke løper den på NM, og jeg skriver nå litt om mine tanker rundt langdistanse, og hvorfor jeg prioriterer som jeg gjør.
Read more • 0 Comments
Posted on 07 Sep 2005 by Øystein
Fjelltur til Snota på søndag
Ola og Lars på starten av turen Ola og Lars ved varden på toppen av Snota Etter lørdagens o-intervaller i Råbygdmarka fikk Ola Berger svært lyst til å dra på fjelltur, da det var så fint vær. Han prøvde å få med flere Wing-løpere. Lars Moholt, som skulle hjem til Rindal for helgen, var ikke avvisende. Men han synes det var litt sent på dagen for å ta fatt på en lengre tur, og foreslo å vente til neste dag. Jeg synes også det kunne friste å bytte ut den vanlige søndags-langturen med løping til fordel for en fjelltur, og bestemte meg for å bli med.
Read more • 0 Comments
Posted on 06 Sep 2005 by Øystein

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

News from 2005, 2004, 2003 and 2002 Webstats